Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ile Zonguldak PTT Başmüdürlüğü tarafından ortaklaşa 3-9 Kasım Organ Bağışı etkinlikleri kapsamında PTT Başmüdürlüğüne bağlı Merkez Şubesinde törenle Organ bağışı standı açıldı.

Standın açılışına İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, PTT Başmüdürü Mehmet Beşeli, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Recep Genç, Kamu Sağlığı Şube Müdürü Dr. Ahmet Yıldız ve vatandaşlar katıldılar. Törenle açılan standın açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin konuşmasında şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri organ bağışı haftası olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde organ bağışının istenilen seviyede olmamasından kaynaklı hayatını kaybeden yurttaşlarımız olmaktadır. Bu kayıpların önüne geçebilmek adına Sağlık Bakanlığımızca anılan hafta içerisinde de vatandaşlarımızın bilinç düzeyini yükseltmek ve organ bağışı konusunda doğru bilgilendirmek ve daha fazla bağışçıya ulaşmayı hedeflemektedir. Bu nedenle PTT Başmüdürlüğümüz ile ortaklaşa böyle bir organizasyon düşündük."

Cin, "Zonguldak ta bugüne kadar 940 organ bağışçısı bulunmakta olup, Türkiye sınırlamasında ise bağışçı sayısı olarak 20. sırada bulunmaktayız. Umudu olanların umudu olmaya çalışıyoruz. Bu nedenle farkındalık oluşturmaya, alıcı olmadan bağışçı olmanın önemini anlatmak istiyoruz. Bu nedenle halkımızın bize destek olmaya ve paydaş olmaya davet ediyoruz. Bizim bu etkinliğimize büyük bir destek veren PTT Başmüdürümüz Mehmet Beşeli’ye de buradan teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Öte yandan düzenlenen törenle sonrasında Zonguldak PTT Başmüdürü Mehmet Beşeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan standın yanına gelerek bağışçı formunu doldurarak organlarını bağışladı.