Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) heyeti TBMM Basın Yayın ve Hakla İlişkiler Başkanı Ali Özer ‘i makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyarette ZGC başkanı Derya Akbıyık ve ZGC üyeleri hazır bulundu. TBMM Basın Yayın ve Halkla ilişkiler başkanı Ali Özer’e yapılan ziyarette ilk konuşmayı ZGC başkanı Akbıyık yaptı. Akbıyık konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün TBMM önemli bir görevde bulunan Zonguldak’ın değerli bir ismini ziyaret etmekten mutluluk duyuyoruz. ZGC olarak köklü bir kuruluşuz.1949 yılında kurulan cemiyetin bugün kurucu üyesi halen aramızda ve bizlerle beraber. Kendi tesislerimizde hizmet yapıyoruz. Kurumun kiracısıyız. İli temsil ediyoruz. Tüm ilçelerle ortak çalışmalarımız var. Üye sayımız her geçen gün artıyor. Başbakanlık sarı basın kartlı üye sayısında ilimiz adına seksen sayısına ulaştık. İlimizin büyümesi ve gelişmesi adına yerel basın olarak üzerimize düşen tüm sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Ankara’da çeşitli kuruluşlarda ziyaretlerde bulunduk. Uzun zamandır sizleri ziyaret edip, değerli görüşleriniz almak istiyorduk. Zonguldak’tan sevgiler ve selamlar getirdik.”

“ZONGULDAK İLERİYE DEĞİL, GERİYE GİDİYOR’’

TBMM Basın Yayın ve Hakla İlişkiler Daire Başkanı Ali Özer, yaptığı konuşmada, “Sizleri uzun zamandır takip ediyorum. Önemli projelere imza atıyorsunuz. Yaptığınız çalışmalar ilimiz adına sevindirici. Üyelerinize yönelik yaptığınız etkinliklerde son derece olumlu. ZGC tabi ki hem Zonguldak’ın hem de ülkemizin önde gelen en köklü tarihe sahip bir kuruluşu. Bu kuruluşun başında olmanız ve temsil göreviniz önemli. Zonguldak geçmişten gelen bazı alışkanlıklarını halen daha sürdürüyor. Bugün TTK tartışılıyor. Kurum halen kendini yenileyemedi. Bugün birçok KİT ve benzeri kamu kuruluşları kendini sürekli yeniliyor ve teknolojiye ayak uyduruyor. Bu anlamda TTK ‘da bazı eskiden kalan anlayışlar değişmedi. Önceki adı EKİ olan sonra yenilenerek TTK ‘ ismini alan kuruluşta bazı statükocu durumların halen değişmediğine şahit oluyoruz. Eski şaşalı ve parlak günlerine kurum keşke dönse. Bugün 580 milyon TL zarar tartışılıyor: Bu zararı kimsenin kaldırması mümkün değil. Bu zararın acilen daha az seviyelerine çekilmesi gerekiyor. Bunun başarılması gerekir. Bu anlayışla giderse TTK için çok güzel günler görünmüyor. Zararın maliyetleri ve genel durumları araştırılmalı” dedi.

“VALİLİK BİNASI ŞEHRİN ORTASINDA BİR ENGEL OLARAK DURUYOR”

Valilik binasının şehrin ortasında engel olarak durduğunu söyleyen Özer, “Zonguldak’ın eskiden bir valilik binası vardı. Ama korunamadı. Yeni yapılan valilik binası da şehrin ortasında bir engel gibi devasa duruyor. Bazı planlamalar yapılmadan çalışmalar start alıyor. Adliye binası gene şehrin ortasında. Yeni hastane aynı yere yapılıyor. Zonguldak yer ve mekan sorununu bir türlü çözmüyor. Tüm bunların giderilmesi gerekir. Zonguldak ülkemizin göz bebeğidir. Bizler Zonguldaklı olarak bu şehirde olmasak da doğduğumuz ve büyüdüğümüz ilimizi seviyor ve hayranlık duyuyoruz” dedi.

Yapılan ziyarette Başkan Ali Özer’in Bilkent Üniversitesi’nde okuyan kızı Melike Özer’de yer aldı. Ayrıca Başkan Özer, Zonguldaklı basın mensuplarına TBMM’de yayınlanan dergilerden ve aylık bültenlerinden hediye etti.