Türkiye İstatistik Kurumu Ulusal Eğitim İstatistikleri Veri Tabanında (UEİVT) eğitim durumu bilinmeyen fertlerin okuryazarlık ve eğitim durumlarını güncelliyor.

TÜİK tarafından 2007 yılında kurulan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin alan uygulamasında fertlerin okuryazar olma durumu ve bitirilen son eğitim düzeyine ilişkin veriler derlenmişti. Bu bilgiler, resmi kurumlardan elde edilen idari kayıtlar ile güncellenerek UEİVT oluşturulmuştu. Veri tabanı, her yıl ilgili kurumlardan alınan öğrenci ve mezunlara ilişkin idari kayıtlar kullanılarak güncellenip kamuoyunun bilgisine sunuluyor.

TÜİK Zonguldak Bölge Müdürü Şeref Demirtaş, “UEİVT’da eğitim durumu bilinmeyen fertlerin okuryazarlık ve eğitim durumlarının belirlenmesi amacıyla Türkiye’de yaklaşık 1,5 milyon, Zonguldak Bölge’de (Zonguldak, Bartın, Karabük) yaklaşık 16 000 adreste 4 Aralık 2014 itibarıyla bir çalışma başlatılmış olup, çalışma 31 Aralık 2015 tarihinde tamamlanacaktır. Çalışmanın alan uygulaması, adres çerçevesinde telefon numarası bulunan fertler için telefon destekli kişisel görüşme yöntemiyle, telefon bilgisi olmayan fertler için ise yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirilmektedir. Ülkemiz için önemli olan ve kurumumuz tarafından her yıl güncellenerek kamuoyunun bilgisine sunulan UEİVT’daki eğitim durumu bilgilerinin güncellenmesi çalışmasına vatandaşlarımızın vereceği destek önem arz etmektedir” dedi.