Zonguldak’ta turizmcilik yapan Engin Zaman 1 yıldır turizme kapalı olan Gökgöl Mağarası’nın işletimeciliğini yapmak için başvuru yaptı.

Yaklaşık 1 yıldır turizme kapalı olarak duran Gökgöl Mağarası’nı turizme kazandırılması için çabalayan turizmci Engin Zaman mağara ve önünde bulunan çay ocağını işletmek için talip olarak dilekçeyi resmen valiliğe teslim etti. Türkiye’nin gezilebilir en büyük 3. Mağarası olan Gökgöl Mağarası’nı tekrar Zonguldak’a kazandırmak ve turist getirmek için buraya talip olduğunu ifade eden Turizmci Engin Zaman şöyle dedi:

"İlimiz turizmi için en önemli ögesi olan Gökgöl Mağarasının 1 yıldır kapalı olması Zonguldak’a büyük zaralar verdiği kaçınılmaz. Turizmci olarak ilimize verdiği zararı bir an önce önüne geçmek ve ülkemizin değil Avrupa’nın söz edeceği bir mağara haline getirmek için talip oldum. Zonguldak’ın turizm açısından gurur duyacağı bir yer haline getirmek istiyorum. Bununla ilgili yasal süreç için bugün dilekçemi gerekli mercilere ulaştırdım. Umarım Zonguldak için hayırlısı olur” dedi.