AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Büyükşehir” açıklamalarının ardından Zonguldak’ı ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, büyükşehir sayısının arttırılacağı yönündeki açıklamasının ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da Zonguldak ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Nüfusu 500 binin üzerinde olan şehirlerin büyükşehir olabileceği yönündeki açıklamaların ardından nüfusu 600 binin üzerinde olan Zonguldak’ın da büyükşehir olabileceği belirtildi. İHA’ya değerlendirmede bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, “Zaman içerisinde bütün şehirlerin büyükşehir statüsüne kavuşturulacağı, büyükşehirlerin yararlandığı imkanlardan diğer şehirlerin de yararlanacağı hep konuşuluyor. Yanımızdaki Kocaeli, Sakarya’nın devletten aldığı bütün imkanlardan onun bu tarafındaki Düzce’nin, Zonguldak’ın, Bolu’nun da yararlanması lazım gelir. Bununla ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Şu anda komisyonda net bir görüşme olmadı. Konuyla ilgili şu şöyle olsun bu böyle olsun gibi. Ama Bülent Bey’in yaptığı açıklamada demek ki bu konu Bakanlar Kurulu’nda görüşüldü. İlgili bakanlıklar Başbakanımızın da bulunduğu kurulda sanırım rapor sundular, bilgi verdiler. Olursa çok iyi olur, kademeli olarak 30 olan büyükşehir sayısı artar. Zonguldak’ın da nüfusu da 600 bin olduğu için nüfus kriterini aşağıya çektiklerinde Zonguldak otomatik olarak büyükşehir olma statüsüne kavuşacaktır. Keşke Bartın ve Karabük’ü de bizden koparmasalardı da biz şimdiye kadar büyükşehirdik. Bir de şu anda bütün şehir çalışması var. Ben Plan ve Bütçe Komisyonu üyesiyim. Konu taslak halinde, ben bununla ilgili gelişmeler olduğu müddetçe açıklama yapacağım" dedi.

’Zonguldak büyük şehir olursa nüfusu düşük olan beldelerin kapanması söz konusu olur mu?" sorusunu yanıtlayan Ulupınar, "Şu an için hiçbir bilgi sahibi değilim, ne söylersek havada kalır. İnsanları da ümitlendirmiş oluruz. Farklı düşüncelere sebebiyet verebiliriz. Bunları konuşmak için henüz erken, bununla ilgili gelişmeler oldukça aktarırız” dedi.