Zonguldak İl Sağlık müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık ve Afet Birimine bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gönüllü timlerinden oluşan 12 kişilik ekip her türlü doğal afetlere karşı hazır olmak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyorlar.

Merkeze bağlı Milli Egemenlik Parkında gerçekleştirilen eğitim tatbikatında UMKE ekibi, zorlu koşullarda UMKE aracının kullanımı, hasta paketleme, fraktürlü (yaralanma ve kırık) hastaya tehlikeli ve zor koşullarda müdahale, kimyasal ve biyolojik şüpheli hastalara özel kıyafetleri ile müdahale ve nakli sağlanması, aşırı kış şartlarında mahsur kalan hasta ve yaralılara yapılacak olan ilk müdahalenin tatbikatlı bir şekilde eğitimi yapıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin UMKE eğitimleri ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti:

"Müdürlüğümüz Koordinatörlüğünde UMKE ekiplerimiz zor koşullarda ve afet durumlarında her türlü duruma müdahale edebilecek durumda olabilmeleri için eğitimlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir. Milli Egemenlik Parkı’nda yapılan eğitim tatbikatımızda UMKE ekiplerimiz başarılı performansları ile yapmış oldukları çalışmalar bizleri son derece memnun etmiştir. UMKE ekiplerimizin dağcılık ve arama kurtarmada kullanabilecekleri tüm malzemelerimiz temin edilmiştir. Olası bir afet durumunda ekiplerimiz tam donanımlı bir şekilde müdahaleye hazırdır."