Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır 16 Nisan da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan’ı ziyaret etti.

Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve Gençlik kolları yöneticileriyle birlikte Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneğini ziyaret etti. Ziyarette aynı zaman da Verem Savaş Derneği yöneticisi ve aynı zamanda Kdz. Ereğli Kızılay Derneği Başkanı Yusuf Oktay ile Süleymanbeyler köyü eski muhtarı İsmail Günaydın da yer aldı.

Çakır “Yumurtaları farklı sepetlere taşımamız lazım”

Hükümetin Ereğli’de yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Çakır, şehrin yolları, okul ihtiyaçları ve hastane ile ilgi talepleri dikkate aldığını söyledi. Çakır konuşmasında “İstikrar içi yapılması gerekenler bir yandan da bu halk oylaması çalışmalarını yürütmek zorundayız. Çünkü biz sorumluluk sahibiyiz, diğer siyasi partiler gibi sadece halk oylamasında çalışmıyoruz. Şehrin okul ihtiyaçları, hastaneler, yollar, vatandaşlardan gelen talepler, hepsini dikkate alıyoruz, gece gündüz bu işler ile uğraşıyoruz ama Ereğli’ye güzel şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Çoğu kamu yatırımlarımızı tamamladık. Okullar süratli bir şekilde ikili öğretimden tekli öğretime doğru geçiyor. Hastanede ki hastalarımızı ziyaret ediyoruz. Adliyemizi vergi dairemizi yaptık, üniversitemiz ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yıkım ihalesi yapıldı, yer yıkıldı, organize sanayide özellikle tersaneler bölgesindeki çalışmaları takip ediyoruz oraya askeri gemi yaptırabilir miyiz diye Milli Savunma Bakanlığı ile çalışmalarımız var. Heyet geldi gerekli incelemeleri yaptı. Onun dışında Ereğli Zonguldak yolu, Ereğli Devrek yolu bizim için olmazsa olmaz dediğimiz bir yer bu sene sonunda Ereğli Zonguldak yolu yüzde 90 oranında biter, Ereğli Devrek yolunda Çaylıoğlu Ereğli arasını açmayı planlıyoruz, seneye de komple yolun bitmesini bekliyoruz. O bölgelerde inceleme yaptık. Çaylıoğlu Devrek yolunda ciddi muazzam bir çalışma var. 320 kişi çalışıyor, inşallah iyi olacak bir sene sonunda derleyip topladığımız zaman şehrin önüne yeni projeler koymak zorundayız. Bu şehir üniversiteden hak ettiğini alamamış, turizmden hak ettiğini alamamış, Erdemir’in yan sanayileri noktasında ciddi anlamda bir destek alamamış, sanayileşme noktasında Erdemir ve TTK’ ya bağlılıktan dışarı çıkılmamış, bunu yeni nesil ile beraber daha farklı yönlere taşımak zorundayız. Bütün yumurtaları bir sepete değil, farklı sepetlere dağıtmamız lazım” dedi.

“Halk devleti yönetmek istiyorsa “Evet ”desin”

İki başlı olunan yerde hizmetlerin yeteri düzeyde gelmediğini ve sorunlar yaşandığını dile getiren Çakır, 16 Nisan da yapılacak olan halk oylamasında halkın kararına saygı duyacaklarını ifade etti. Çakır konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İstikrarı sürekli hale getirmek istiyoruz artık, güçlü lider Türkiye her zaman gelmiyor, gelmediği zamanda kargaşalar oluyor bunlardan artık sıyrılmamız lazım. Biz istiyoruz ki koalisyon olmasın, halk kimi istiyorsa onu seçsin ama solcu ama sağcı halk karar versin. 5 yıl ona yetki versin 5 yıl sonrada halka hesap versin. Eğer hükümetleri medya patronları küraraysa, eğer hükümetleri askeri yetkililer kurarsa o hükümet onlara hizmet eder. Biz istiyoruz ki hükümetleri halk kurdursun, hükûmetlerde halka hizmet etsin. Ondan dolayı bu anayasa değişikliği bir siyasi parti seçimi değil, sadece halk yönetmek istiyorsa devleti buyursun ama yok ben yönetmem başkası yönetsin diyorsa o da onların takdiridir. 11 bin Milletvekili emekli olması gerekirken şuan 30 binin üzerinde yani üçe katlanmış durumda, bunların hepsi maliyet. Bir köyde iki muhtar olduğunu düşünün. Bir muhtar parke yapalım dese, bir muhtar yukarı mahalleye yapalım der. Biri kanalizasyon dese, biri su diyecek. İki başlılık olduğu yerde hizmet olmaz, ikisi birbirine küsecek, ikisi de imzalamayacak mahalle hizmet alamayacak. Yani eskiden Cumhurbaşkanını Milletvekilleri seçiyordu, bugüne kadar uygulanmayan sistem dayatıldı, referanduma girince halk Cumhurbaşkanını ben seçeceğim dedikten itibaren iki başlılık daha belirgin oldu. Ondan dolayı bundan sıyrılacağız. Hiç kimse korkuya kapılmasın. Tek adamlık, diktatörlük ise diyoruz ki; Tayyip beyin bugün bu yasaya ihtiyacı yok. Diktatörlük hevesi olan insan sandık ister mi? Diktatör olan zaten genelkurmay emrinde, içişleri bakanı emrinde, diktatörlüğünü ilan eder. Biz bugüne kadar hep seçimden, millet iradesinden yana olduk. Birileri milletin iradesi 550 milletvekili diye ‘bizim istemediğimiz bir şeyi yapsın biz sileriz’ dediler. Ama biz öyle bir şey istemiyoruz, Evet derse de başımızın üstüne, hayır derse de başımızın üstüne, millet ne derse saygı duyuyoruz.”

Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ise istikrarın sürmesi ve işlerin daha hızlı yürütülmesi için 16 Nisan’da ‘Evet’ kararı çıkması gerektiğini anlattı. Erdoğan konuşmasında “ Öyle sık sık koalisyon olmasın, geçmişte olduğu gibi üç aylık hükümet kurulmasın, bunların hepsi tarihe karışsın. Doğru bir tanedir. Aradan bazı makamları kaldırmak suretiyle, hizmeti halka daha çabuk verilebilmesi noktasında anlamlı” dedi.

Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan yapılan konuşmaların ardından AK Parti heyetine simit, keş ve çay ikram etti.