53. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Yazar Kaan Murat Yanık kitaplar ve okuma üzerine Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) bir söyleşi gerçekleştirdi. Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Söyleşinin öncesinde açılış konuşması yapan BEÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa İnan 53. Kütüphane Haftası ve Kütüphanelerin önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi:“ Bilgi toplumunu yaşadığımız şu dönemde bilginin sürekli olarak artması doğru bilginin elde edilmesinde biz kütüphanelere büyük roller düşüyor, sizler de en kısa zamanda doğru bilgiye erişmek istiyorsanız, sizleri sürekli gelişen ve yenilenen kütüphanemize davet ediyoruz” dedi.

Programa yazar Kaan Murat Yanık’ın söyleyişi ile devam edildi. Konuşmasında nitelikli okumanın önemine değinen Yanık, okumanın bir serüven olduğunu ve iyi bir okurun kitaplara ve okumaya duyduğu heyecanı ancak kitapları seven iyi bir okurun anlayacağını söyledi. Söyleşisinde dinleyenlerden gelen soruları da yanıtlayan Yanık söyleşi sonrasında kitabını imzaladı. Program sonunda Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa İnan tarafından Yazar Kaan Murat Yanık’a gerçekleştirdiği söyleşi anısına plaket takdim edildi.