Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Demir, yeni iş güvenliği paketine ilişkin İHA’ya açıklamada bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni iş güvenliği paketini açıkladı. Alınması gereken önlemleri sıralayan Başbakan Davutoğlu, madencilik sektörü ile ilgili olarak da maden bölgesi olan Zonguldak’ı yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

İHA’ya konuşan Zonguldak TSO Yönetim Kurulu başkanı Salih Demir de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni iş güvenliği paketine ilişkin açıklamalarını dikkatle dinlediğini ifade etti. Açıklanan yeni iş paketinde yer alan maddelerin yapılması gereken işler olduğuna değinen Başkan Demir, redevans usulünün işleyişine ilişkin değişikliği de şöyle açıkladı:

“Başbakanımızın yer altı madenciliği ile ilgili açıklamaları dinledim. Sayın Başbakan’ın söylediklerinin hepsi yapılması gereken işlerdir. Ancak asıl gelinmesi gereken nokta devlet; bu kömürü zor şartlarda çıkartan kömür üreticisine ne verecek? Onunla ilgili henüz bir açıklama duymadık. Başbakanımızın redevans (kiralama) usulüne ilişkin açıklamaları kamuoyuna yanlış aksettirildi. Özel sektörün kendi ruhsatlı sahaları var, o özel sektör bir başkasına redevansı veremeyecek. O uygulamayı kaldırıyorlar.”

Başkan Salih Demir, hafta başında redevans sahipleriyle konuyu geniş kapsamlı ele alacaklarını ve bir toplantı yapılacağını bildirdi.