Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu ve Arap Devletler Ligi işbirliğiyle Ankara Hilton Hotel de yapılan zirvede Arap Devletleri, Asya Devletleri, Afrika Devletleri, Balkan Devletleri , Avrupa Devletlerin’den yüz elli devletin Ankara Büyükelçilerinin ve Türkiye’nin en güçlü Sivil Toplum kuruluşlarının katılımıyla Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Mohamed El Fattah Naciri Başkanlığında yapıldı.

Ortadoğu Barış Zirvesinin ev sahibi sıfatıyla ilk açılış konuşmasını Nezaket Emine Atasoy yaptı. Başkan Atasoy’un konuşmaları Ortadoğu Barış Zirvesine damgasını vurdu. Başkan Atasoy’un konuşmaları sık sık alkışlarla kesildi. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ‘’Filistin Devletinin Bugün Bağımsızlık günüdür ‘’dedi. Başkan Atasoy’’ Kudüs Şehrinin tarihinden söz ederek Kudüs Müslüman Milletlerin Ümmetlerin mabedidir" dedi.

Başkan Atasoy ‘un bu sözleri salonda bulunan binlerce katılımcı tarafından uzun süre alkışlandı. Barış Zirvesine Ankara ve İl dışından çok sayıda Belediye Başkanı katıldı Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşı temsilen Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör toplantıya katılarak Türkiye Belediyeler Birliğini temsil etti.