Zonguldak Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ile düzenlenen seminer programına konuşmacı olarak; İstanbul Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil katıldı. Yerel Yönetimlerde İletişim ve Halkla İlişkiler konusu üzerine bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil; özellikle iletişim süreç ve unsurları, farkındalık ve bilinirlik, kurum içi iletişim, medya ile ilişkilerde pratik uygulamalar, etkinlik yönetimi, sosyal sorumluluk bilinci, interaktif pazarlama, pazarlama iletişimi, marka yönetimi konuları üzerine örneklerle açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Belediye personelinin yoğun katılımı ile gerçekleşen eğitim seminerinde konuşan İstanbul Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil; “Beden dili iletişimin yarısıdır. Ne söylediği değil, önemli olan nasıl söylendiğidir” dedi.

Karahalil, insanların iletişim dilleri olarak beden dilini ön plana çıkarması gerektiğini belirtti. Etkili bir iletişim için, sözcükler kadar sözcük dışı unsurların önemli olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil; “Sözcükler dışında, yüz ifadeleri, vücut duruşu, kıyafetler, el ve kol duruşu, oturma biçimi, hitap şekli etkili iletişimde ve halkla ilişkilerde büyük önem arz eder” dedi.

Seminerin ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil’e günün anısına madenci heykeli armağan etti.