Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2014 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Bölge tatbikatına katılan Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İl Afet Biriminde görevli UMKE gönüllüsü 13 kişilik ekip dört günlük tatbikatta başarılı performans sergileyerek döndüler.

Bartın Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin ev sahipliği yaptığı ve Ulus İlçesi Ulukaya Yaylasında yapılan kampa Zonguldak, Bolu, Karabük olmak üzere 43 kişi katıldı. Düzenlenen kurtarma tatbikatında ekipler yüksekten iple iniş, dağlık ve çamurlu uçurumda yaralı kurtarma tatbikatları yapıldı. Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin ise, "Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Ulusal Medikal Kurtarma ekibinde görev yapan 13 kişilik ekibimiz Bartın’da yapılan Bölgede tatbikatında başarılı bir çalışma çıkartması bizleri son derece memnun etmiştir. Artık bundan sonra UMKE faaliyetleri bölgemizde aktif bir şekilde yapılacaktır. Bölgesel kamplar, eğitimler ve tatbikatların Zonguldak’ta da devam edecektir" dedi.

Cin, Zonguldak ve bölgede yaşanılabilecek her türlü doğal afet, trafik kazaları, maden göçükleri ve sel baskınlarında 45 kişilik UMKE gönüllü timlerin göreve hazır olduklarını belirtti.