Zonguldak’ta Ufka Yolculuk Yarışması geniş katılım ile gerçekleştirildi.

Ufka Yolculuk Kur’an-ı Kerim Meal Yarışması, Türkiye’de ve dünyada olduğu gibi Zonguldak’ta da yapılan sınavla tamamlandı. Server Gençlik ve Spor Kulübü ile Civa Gençlik, İzcilik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 5’incisi yapılan Ufka Yolculuk Meal Yarışması, 75 ülke ve Türkiye genelinde yaklaşık 81 il, 853 ilçede, 235 cezaevinde, 2 bin 626 binada, 17 bin 5 kişi gönüllü gözetmenlik yaptı. Yarışma 588 bin 178 kişinin katılımıyla gerçekleşirken Zonguldak’ta da il merkezi başta olmak üzere Kdz. Ereğli, Devrek, Çaycuma, Gökçebey, Alaplı, Kilimli, Kozlu ilçelerinde, Keller, Karaman, Beycuma, Nebioğlu, Eğerci gibi beldelerde ve Zonguldak ve Devrek Cezaevlerinde olmak üzere 17 sınav merkezinde 6538 kayıtlı yarışmacı, 200 gözetmen gözetiminde 162 sınıfta gerçekleşti.

Yarışmanın Zonguldak koordinatörü Hüseyin Kurt, yarışma ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Bundan 5 yıl önce başlayan bu yolculukta bugün Kur’an-ı Kerim meal yarışmasını başarıyla tamamladık. Bu sene konumuz Kur’an-ı Kerimin meali konusu oldu. Yarışmamıza büyük bir katılım oldu. Zonguldak Merkez ve tüm ilçelerimizde ve Beycuma ile Devrek Cezaevlerinde , 17 sınav merkezinde 6538 kayıtlı yarışmacı, 200 gözetmen eşliğinde 162 sınıfta gerçekleştirdiğimiz yarışmamızda 3153 kişi katıldı. A, B, C, D, E, F kategorilerinin birinci, ikinci ve üçüncülerine umre ödüllerimiz var. Yine çeşitli elektronik eşya ödüllerimiz var. Şu anda tüm Türkiye genelinde ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde (KKTC), Almanya, İngiltere, İsviçre ve Belçika’da ile birlikte ilimizde de yarışmamız ÖSYM sisteminde çoktan seçmeli test şeklinde yapıldı. 22 Nisan itibariyle kesin sonuçlar açıklanmış olacak. 5 Mayıs Cuma günü akşam saat 20.00’de Konya’da Türkiye geneli büyük ödül törenimiz var. 5 Mayıs’a kadar da bütün Türkiye genelindeki il ve ilçelerdeki yarışma sorumluları ödülleri vermiş olmaları gerekiyor. Yarışma vesilesiyle bizler değerlerimizi ediniyoruz. Edindiğimiz bu değerleri, güzellikleri hayatımıza tatbik ettiğimiz bir yarışma. İnşallah ufka yolculuğu cennet yolculuğuna çevirdiğimiz tamamen gönüllülerce organize edilen bir yarışma olacak.”

Bu yıl Kur’an-ı Kerim meali konusunda yapılan yarışmada, ‘Feyzü’l-Furkân Kur’ân-ı Kerîm Meali - Hasan Tahsin Feyizli’, ‘Kur’an-ı Kerim Meali - Türkiye Diyanet Vakfı’, ‘Kuranı Hâkim ve Meali Kerim-Hasan Basri Çantay’ ve ‘Kur’an-ı Kerim Meali - Ömer Nasuhi Bilmen’ kitaplarından sorumlu tutuldu. Yarışmacılar çoktan seçmeli teste tabi tutuldu.

Aile boyu sınava katıldılar

Devrek İlçesi Eğerci beldesinde baba, oğlu ve kızları aile boyu yarışmaya katıldılar. 1955 Devrek doğumlu olan baba ve Devrek Aksu köyünde ikamet eden Satılmış Uzun oğlu Eğerci Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Nazif Can Uzun , 6. sınıf öğrencisi Yaren Uzun ve 5.Sınıf öğrencisi Yelda Uzun ile birlikte sınava girdi. Bu yolculuğa ailecek çıkmak istediklerini belirten Uzun, yarışmadan başarı beklediğini dile getirdi.