10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Karaman’da yeni bir anlam kazandı.

Burası Karaman, burası Karamanoğlu Mehmet Bey’in fermanını okunduğu şehir. Burası Yunus Emre’nin yaşadığı yer, burası Anadolu’nun göbeği, burası tarihin kalbinin attığı yer, burası Türk dilinin başkenti.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Gününde, hem Atamızı andık hem de buğdayın hikâyesini hep beraber öğrenmiş olduk. KARTAP, kısaca Karaman’ı Tanıtım Derneği geleceği olan Karaman’ın tanıtımına katkı sağlayan bir kuruluşu Sayın Rıza Duru tarafından gerçekleştirilmiş. Başta valimiz belediye başkanımızın ve Karamanoğlu üniversitesinin katkıları 10 Kasım’a ayrı bir değer katmıştır.

Hiçbir 10 Kasım, bu kadar anlamlı olmamıştır. Buğdayın hikâyesi anlatılmış ve hatta dünyanın en büyük bisküvi mozaiği Dünya Guinness rekorlar kitabına girmeye aday olmuştur. İşte Ata’nın sevdiği bir etkinlik, KARTAP bunu laikiyle yerine getirmiştir.

Karaman’ın değerli iş adamları katkıda bulunmuş Karaman halkına büyük bir şölen yaşatılmıştır. İşte özlenen bir etkinlik Karaman’ın tanıtımına görkemli bir başlangıç yapmıştır. Bu etkinlikte değerli hemşerimiz Sayın Lütfi Elvan da hazır bulunmuş Karaman halkıyla kucaklaşmıştır. Değerli öğretmenimiz Osman Nuri Koçak, KARTAP tanıtım derneği başkanı güzel insan Rıza Duru’nun harika konuşmaları günün önemini bir kere daha anlamlı hale getirmiştir. Sayın Valimiz Tuncay Akkoyun, Belediye Başkanımız Sayın Savaş Kalaycı’da Karaman’ın tanıtımı ve Atatürk’ü anma gününe katkı sağlamıştır. Ayrıca Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu’da hazır bulunmuştur.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde başlayan etkinlik Aktekke meydanına taşınmış, bisküvi ve bulgur pilavı ikramları ile bazı kurumların tanıtımı yapılmış. Daha sonra Lütfi Elvan Kongre Merkzinde tarım fuarı açılışı ile dolu dolu bir 10 Kasım yaşanmıştır.

Tam da Atanın istediği gibi bir anma günü olsa gerek. Atam sen rahat uyu emi, eminim gençlerimiz sizin yolunuzdan giderek vatanımıza daha iyi sahip çıkacaklardır.

Karaman halkına ve tüm katkıda bulunanlara yürekten teşekkür ediyorum.

Ne mutlu Türküm diyene

Ne mutlu Karamanlıyım diyene...