Adana’da, Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün 76. yıldönümü nedeniyle Erkan Koleji ve Optimum AVM işbirliğiyle düzenlenen "10 Kasım Atatürk" konulu fotoğraf sergisi izlenime açıldı.

Öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla yapılan anma töreninde saat 09.05’te saygı duruşunda bulunulup, Türk Bayrağı yarıya indirildi. Günün anlam ve önemini belirten, ulu önderi anlatan konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Okulun görsel sanatlar öğretmeni ve öğrencilerinin birlikte hazırladığı, Atatürk’ün doğumundan ölümüne yaklaşık 200 fotoğraf ile çeşitli gazete kupürlerinin yer aldığı serginin açılışı Adana Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyhan Çelik, Erkan Koleji, Özel Erkan Anadolu Lisesi, Özel Erkan Sağlık Meslek Lisesi yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri, veliler, davetliler ve Optimum AVM yöneticileri ve ziyaretçilerinin katılımıyla yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyhan Çelik, sergide emeği geçenleri kutlayarak, "Milli eğitim camiası ulu önder Atatürk’ün bıraktığı mirasta, karanlığı aydınlatarak ışık saçacak en büyük camiadır. Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği öğretmenlerin, bugün ve gelecek neslin en iyi şekilde koruyacağı inancı içindeyiz" dedi.

Erkan Koleji Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik de, ölümünün 76. yılında başöğretmen Atatürk’ü özlemle, saygıyla andıklarını söyledi.

İlk günde yüzlerce kişinin gezdiği sergide, ulu önder Atatürk’ün fotoğrafı bulunan, yol şeklinde düzenlenmiş, 50 metre uzunluğunda "İzindeyiz" yazılı pankart davetlilerin yoğun ilgisini çekti. Sergiyi gezenler, "İzindeyiz" yolunda hatıra fotoğrafları çektirdi.

16 Kasım akşamına kadar açık kalacak sergide, ziyaretçilerin duygu ve düşüncelerini kaleme alacakları özel defter de konuldu.