19. Milli Eğitim Şurası Hazırlık Çalışmaları açılış törenin ardından Seyhan Oteli’nde başladı.

Açılış törenine, Vali Mustafa Büyük, Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Cevdet Vural, Milli Eğitim Bakanlığı Şurası Ön İhtisas Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gültekin, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, üniversite akademisyenleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve velileri katıldı.

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar, 200’den fazla katılımcının iki gün boyunca yapacakları çalışmaların, 93 yıl önce kurtuluş savaşı yıllarında düzenlenen ilk Maarif Kongresinde mevcut olan ruh, heyecan ve kararlılıkla gerçekleşmesini dileyerek, “Alınacak kararların ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum” dedi.

19. Milli Eğitim Şurası hazırlık çalışmaları hakkında kısa bir bilgi veren, Doç. Dr. Mehmet Gültekin ise “Türk Devlet geleneğindeki istişare ve meşveret anlayışının eğitim alanındaki yansıması Milli Eğitim Şuralarıyla gerçekleşmektedir. Milli Eğitim Şurası her 4 yılda bir toplanıyor. Milli Eğitim Şurası hazırlık çalışmaları kapsamında bizler özel ihtisas komisyon üyeleri olarak buradaki çalışmaları 2 gün boyunca yerinde izleyeceğiz. Bu seçkin heyetin oluşturduğu ilk komisyon raporunu teslim alarak Milli Eğitim Şurası Genel Sekreterliği’ne teslim edeceğiz. Genel Sekreterlik illerden gelen tüm raporları Özel İhtisas Komisyonları marifetiyle bütünleştirecek. Böylece 19. Milli Eğitim Şurası Genel Kuruluna gönderilmek üzere nihai doküman oluşturulmuş olacaktır” diye konuştu.

Vali Büyük, çalışmanın önemine değinerek, “Eğitim toplumumuzun en önemli konulardan birisi. Bu alandaki gelişmeleri ve değişimleri dünyadaki ve Türkiye’deki geldiğimiz yeri geçmişe göre yönetim kademelerindeki insanlar, sizlerin yapacakları çalışmalarla özellikle de özel bir yeri olan ve dikkate alınan Milli Eğitim Şuralarındaki kararlar doğrultusunda uygulamaya başlayacaklar” diye konuştu.

Vali Mustafa Büyük, çalışmanın, uyum içerisinde güzel fikirlerin ortaya çıkarılarak Türkiye’nin gelişmesine eğitim alanında katkıda bulunmasını temenni etti.

2 gün sürmesi planlanan toplantıda açılış programının ardından komisyonlar kendi aralarında gruplar halinde bir araya gelerek, çalışmalara başladı.