Acıbadem Adana Hastanesi’nde hizmet veren ve aynı zamanda grup bünyesindeki iştiraklerden biri olan APlus’ın Yiyecek ve İçecek Operasyon Yöneticisi Betül Özgüven, hizmet kalitesini arttırmak için aralıksız çalıştıklarını anlattı.

“APlus’ın diyet mutfakta hastalar ve refakatçileri için görevli diyetisyenler kontrolünde hazırladığı sağlıklı ve besleyici yemeklerin sunumu aşamasında teknolojinin bütün olanaklarından yararlanmaktayız” diyen Özgüven, ‘Blanco’ adı verilen araçlar ile her kata ayrı ayrı servis yaptıklarını söyledi. Özgüven, Blanco sayesinde farklı yemeklerin sıcaklıklarının korunarak, yani aynı tepsi içerisindeki sıcak yiyeceklerin ısıtılıp, soğuk yiyeceklerin de soğutularak katlara servis edildiğini anlattı.

Diyet uygulanan yatan hastalar için yemeklerin her hastaya özel olarak diyet kartı ile servis edildiğini belirten Betül Özgüven, diyet uygulaması gereken hastaların taburcu olduktan sonra bile diyet yemek siparişlerinin olabildiği ve bu taleplerin yine APlus’ın diyet mutfağından karşılandığını anlattı.

APlus’ın, Acıbadem Adana Hastanesi’nde doğum yapan hastalara da ayrıcalıklar sunduğunu anlatan Özgüven, ailelerin bu mutlu günlerinde ‘ebeveyn masası’ hizmeti adı altında menülerindeki ana yemeklerini kendilerinin seçebildiklerini söyledi.

APlus olarak, Cafe APlus adı altında cafe işletmeciliği de yaptıklarını belirten Betül Özgüven, hastane içerisinde olmalarına rağmen bir restoran mantığı ve sistematiği ile çalıştıklarını söyledi. Özgüven, Cafe APlus’ın geniş menüsü sayesinde bonfileden antrikota, somon ızgaradan salatalara, menemenden sahanda yumurtaya kadar her damak tadına hitap edebildiklerini anlattı.

APlus’ın sadece hastaneye gelen hasta ve ziyaretçilere hizmet vermediğini, personel yemeklerini de kendilerinin ürettiklerini belirten Betül Özgüven yine geniş coffee break ve kokteyl ikram seçenekleri ile hastane içerisinde düzenlenen tıbbi konferanslar, kutlama ve dış organizasyonlar için de hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.