TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen 3. Adana Kent Sorunları Sempozyumu 22-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak.

Adana Kent Sorunları Sempozyumu Düzenleme Kurulu Üyeleri Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe’yi ziyaret ederek destek istedi. Adana İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, "Yaşanabilir Bir Adana Nasıl Mümkündür!" ana temalı Adana Kent Sorunları Sempozyumu’ ile ilgili çalışmalar hakkında ATO Başkanı Menevşe’ye çalışmalar hakkında bilgi verirken, “Kentlerimiz; eşitsizliğin giderek daha da belirginleştiği ve evlerimizin, meydanlarımızın, derelerimizin, ormanlarımızın birer yaşam alanı olmaktan çıkarılarak piyasadaki değerine göre anlamlandırıldığı bir süreci yaşamaktadır” dedi.

Kavi, Adana Kent Sorunları Sempozyumu’nda Etkin, Özerk ve Demokratik Kent Yönetimi, Kolektif İhtiyaçlara Yönelik Erişilebilir, Nitelikli Kamusal Hizmet Sunumu ve Altyapı, Entegre, Verimli ve Kamusal Bir Ulaşım Politikası, Güvenceli Bir Yaşam İçin Afet ve Risk Yönetimleri, Doğal Çevrenin ve Yaşamın Korunması ve Geliştirilmesi gibi pek çok konu başlığının tartışmaya açılacağını kaydetti. Kavi, “Kent Sorunları Sempozyumunun” asıl amacının Adananın sorunlarını “Adanalılık-kentlilik” bilinciyle çözebilmek olduğunu, Adana’ya taraf olan tüm yetkili, ilgili, duyarlı kişi ve kurumları sempozyuma destek vermeye, Adana’nın geleceğine sahip çıkmaya çağırdı.

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, yakın tarihte ‘Kentsel Strateji Platformu’ işbirliği ile ‘Adana’nın Geleceği ve Yeni Kent Modeli’ konulu panel düzenlendiklerini amaçlarının Adana’nın daha yaşanabilir bir kent olmasına katkı olduğunu söyledi. Adana’nın kentleşme alanında hak ettiği yere gelmesini, Avrupa kentleri standardında modern bir kente dönüşmesini sağlayacak fikir altyapının oluşmasına katkı sağlamak için çaba harcadıklarını ifade eden Menevşe, “2 milyon nüfuslu kentte caddelerin sokakların cıvıl cıvıl ve hareketli olması en doğal beklentidir. Ancak AVM kültürü nedeniyle kent dokusu gün geçtikçe donuk ve soğuk bir hal alıyor. Bu nedenle alışveriş merkezleri ya da bu amaçla tesis edilen işletmeler, kentin dokusuna entegre olmalı, müşterilerini kentten koparmayacak planlarla ve hacimlerle tasarlanmalıdır” dedi.