Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (BTÜ) 2014-2015 Akademik Yılı, Yeşiloba Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle başladı.

2 yıldan bu yana hizmet veren Adana BTÜ 2014-2015 Akademik Yılı’nın açılış töreni kapsamında, Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, kampüsteki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. 3 yıldır üniversite statüsü taşıdıklarını ancak 2 yıldır aktif çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Ersoy, çok zor süreçleri atlatarak kısa ve orta vadeli hedeflerini aştıklarını, önlerindeki uzun vadeli hedefler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Adana BTÜ’nün 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde dünya çapında önem kazandığını ifade eden Prof. Dr. Ersoy, Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Türkiye’de ilk 5’in içerisinde olduğunu söyledi. Yüksekokulda ana dili İngilizce olan, yabancı eğitmenler çalıştırdıklarını söyleyen Prof. Dr. Ersoy, 20 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 5 yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 25 kişi kontenjan bulunduğunu sözlerine ekledi.

“2 YILLIK TARİHİMİZDE TÜRKİYE’DE TEKİZ”

“Artık kaliteye, yani niteliğe gitmemiz gerekiyor” diyen Prof. Dr. Ersoy, İngilizce’nin “Dünya” ve “Bilgi” dili olduğunun ayrıca altını çizdi. Öğrencilere, İŞKUR aracılığıyla iş imkanı da sağladıklarını belirten Rektör Ersoy, Adana BTÜ’nün bölgede ilk uygulamayı hayata koyduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: “Bölgede 50 yıllık üniversitelerimizin tarihi var ama biz 2 yılda gelişmiş ülkelerle, örneğin İngiltere’nin Leeds Üniversitesi ile inşaat mühendisliği ve uluslararası finans alanında ortak diploma anlaşması yaptık. 3 yıl çocuklar BTÜ’de okuyor, 4. yılını Leeds’de okuyor ve İngiliz öğrencinin dünyadaki aynı hakkına sahip oluyor. Net ifade ediyorum, İnşaat mühendisliği alanında Avrupa’da, Türkiye’de tekiz 2 yıllık tarihimizde. Bölgemizde de Akdeniz’de ortak diploması olan üniversite bulunmamakta.”

“DÜNYAYI EN İYİ İZLEYEN GENÇ NESİL VAR”

Törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise yaşadığımız çağda yeraltı kaynakları olanların değil eğitimi öne çıkaranların refah toplumlarını inşa ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Bunun en güzel örneği de petrolü, gazı olanların, yanı başımızda kan ve gözyaşı içinde boğuluyor olması. Demokrasiyi kökleştiren, hukuku vazgeçilmez kılan, bilimi teknolojiyi de kendisine rehber edinenlerin de refah adaları inşa ettiğinin en büyük şahidiyiz ki hani küreselleşmeden anladığımızın dünyanın küçülmesi, avcumuzun içine gelmesi, dünyayı da en iyi izleyen iyi bir genç nesil var, bunun tahlilini de en iyi yapacak onlardır.”

"YARIŞTAKİ REKABET MUTLULUK VERİYOR"

Vali Mustafa Büyük de, Çukurova Üniversitesi’nin köklü yapısının yanında yeni bir devlet üniversitesinin getirdiği dinamik yapının kente renk kattığını ifade etti. Vali Büyük, konuşmasında şunları anlattı:

“Gelecekte, mutlaka 2 yıllık süre içerisinde geldiği mesafeden anlaşılıyor, çok daha önemli noktalara gelecek. Bu yarışın, olumlu rekabet şartları içerisinde gerçekleşmesi bize mutluluk veriyor. İnşallah daha iyi olacak. Ben böyle bir üniversitenin çalışma şeklini, rektörümüzün de şahsından, üslubundan kaynaklanan farklılıklarla çok ciddi bir ilgiye mazhar gördüm ve bundan da büyük mutluluk duydum. Kısa süre içerisinde devlet üniversiteleri içerisinde ciddi bir misyon yüklenmiş, bir vizyona sahip, hedefler ortaya koymuş, heyecan veren öğretim kadrosu ve öğrencileriyle farklılık oluşturan bir üniversiteden hepimiz mutlu olmalı ve buna katkıda bulunmalıyız. Adana’nın bu üniversiteyi de çok iyi bir noktaya getireceğine inancım var ve bunu da gerçekleştireceğiz.”

Konuşmaların ardından Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, yeni akademik yılın ilk dersini verdi.