Dünya Belediyeler Birliği MEWA Bölgesi (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı İle Akıllı Şehirler ve İnovasyon Zirvesi, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği ev sahipliğinde, 19-20 Aralık 2014 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek. Toplantıya 26 ülkeden 200 civarında belediye başkanının katılması bekleniyor.

Türkiye’de UCLG-MEWA’nın İstanbul dışında böylesine kalabalık bir katılımla gerçekleştireceği ikinci toplantı Adana’da yapılacak. Adana’da iki gün boyunca konsey ortak toplantısının dışında çeşitli bilimsel oturumlar gerçekleştirilecek.

Akıllı Şehirler ve İnovasyon Zirvesi başlığıyla Akıllı Şehirlerde Aydınlatma Uygulamaları, Akıllı Çevre ve Yenilenebilir Enerji, E Belediyecilik, Yerel Yönetimlerde Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik, Akıllı İletişim Teknolojileri, Akıllı Trafik Sistemleri, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Kullanımı, Yerel Yönetimlerde Yenilikçi Uygulamalar konularında oturumlar yapılacak.

Zirve Koordinasyon Toplantısı, UCLG-MEWA ve Türkiye Belediyeler Birliği yetkililerinin katılımıyla, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar, Projeler Daire Başkanı Sinan Gül ve Dış İlişkiler Koordinatörü Onur Noyaner işbirliğiyle gerçekleştirildi.