TMMOB İl Koordinasyon Kurulu tarafından Adana’da bu yıl 3. kez düzenlenecek olan Kent Sorunları Sempozyumu hazırlıkları devam ediyor. Meslek kuruluşları, odalar ve üniversitelerden de destek isteyen Adana 3. Kent Sorunları Sempozyumu Yürütme Kurulu üyeleri Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar’ı ziyaret etti.

Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, 22-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında “Yaşanabilir Bir Adana Nasıl Mümkündür" ana temalı Adana Kent Sorunları Sempozyumu’nun üçüncüsünü düzenleyeceklerini belirterek, “Kentlerimiz, eşitsizliğin giderek daha da belirginleştiği ve evlerimizin, meydanlarımızın, derelerimizin, ormanlarımızın birer yaşam alanı olmaktan çıkarılarak piyasadaki değerine göre anlamlandırıldığı bir süreci yaşamaktadır” dedi.

Kent Sorunları Sempozyumu Yürütme Kurulunun çalışmaları hakkında Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a bilgiler veren İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, Adana Kent Sorunları Sempozyumu’nda etkin, özerk ve demokratik kent yönetimi, Entegre, Verimli ve Kamusal Bir Ulaşım Politikası, Güvenceli Bir Yaşam İçin Afet ve Risk Yönetimleri, Doğal Çevrenin ve Yaşamın Korunması ve Geliştirilmesi, Tarihi ve Kültürel Mirasın Korunması ve Geliştirilmesi, Kamusal Bir Kent Kimliğinin İnşası gibi birçok konu ve sorunun tartışılarak çözümlerinin de yansıtılacağını kaydetti. Kavi, “Kent Sorunları Sempozyumunun esas amaç, Adananın sorunlarını Adanalılık-kentlilik bilinciyle çözebilmektir. Bu anlayışın bir parçası olarak hazırlık sürecinde “Adana Kent Forumları” ve "Adana Gerçeği" konulu fotoğraf yarışması da düzenlenecek. Adana’ya taraf olan tüm yetkili, ilgili, duyarlı kişi ve kurumları Adana Kent Sorunları Sempozyumuna destek vermeye, Adana’nın geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.” dedi.

Sempozyum Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Adnan Gümüş de, Adana 3. Kent Sorunları Sempozyumu hazırlıkları kapsamında bir dizi forumlar düzenleyeceklerini, bunlardan birini de Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampusunda açık alanda gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade ederek bu konuda yardım ve destek istedi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, üniversite olarak Adana ve Adana’nın sorunlarının çözümüne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek, “Bu kent hepimizin. Bu kentin sorunlarının çözümüne katkı konusunda bizler Çukurova Üniversitesi olarak hazırız. Bu üniversitede Adana’nın, Adana için var.” şeklinde konuştu.