Adana’da 3 bin 564 öğretmen açığı olduğu belirtildi.

İl Milli Eğitim Danışma Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu’nun başkanlığında gerçekleşti. 2014-2015 Eğitim-öğretim yılı faaliyetleriyle ilgili sunum yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Bilal, kentte 21 bin 699 öğretmen bulunduğunu ve 3 bin 564 öğretmen açığı olduğunu açıkladı. 2014 yılına ait 101 projeden 54’ünün tamamlandığını açıklayan Bilal, 22 proje inşaatının devam ettiğini, 2 projenin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları’nda (YİKOB) ihale aşamasında olduğunu, 22 projenin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce teknik çalışmasının devam ettiğini ve 1 projenin inşaatının da bir hayırsever tarafından sürdürüldüğünü söyledi.

Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu ise 81 ilin neredeyse tamamında milli eğitim sorunlarının en önemli 2 tanesinin kalite ve kantite olduğunu savundu. Bu sorunları halledebilmek için sadece tepe noktalardaki yetkililerin değil, en alt kademeye kadar herkesin fikrinin alınması gerektiğinin altını çizen Horozoğlu, şunları söyledi:

"Yani, cumhuriyetten önce, Kurtuluş Savaşı sırasında ve cumhuriyette, şuandaki günümüz Türkiye’sinde en büyük projelerden bir tanesi eğitim projesidir. Bu projenin belki yürütücüsü bizleriz ama proje sahipleri ve paydaşları siz eğitimcilersiniz. Bu büyük projeyi eğer hep beraber yürütemezsek bu projenin mutlaka eksik bir tarafı kalacaktır. ’Canım ne olacak, tepeden zaten bir takım kurallar tespit ediliyor bizim fikrimizi kaale alan yok’ denirse işte hodri meydan. Danışma kurulu burada. Herkes milli eğitimle ilgili, Adana milli eğitimiyle ilgili açık açık konuşabilir ve herkesi uyarabilir. İşte bu danışma kurulunun asıl amacı budur."

Toplantıda, okuma yazma bilmeyenlere yönelik açılan kurslar, öğrencilerin okula devam devamsızlık sorunları, "Okullar hayat olsun projesi", kötü alışkanlıklarla mücadele çalışmaları, Suriyeli çocukların eğitimleri ve eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik çalışmalar tartışıldı.