Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, hakimin verdiği kararın değiştiğini, ancak hakemin kararının değişmediğini belirterek, “O halde görevinizi çok ciddiye almalısınız” diye konuştu.

Hadi, Türkiye Boks Federasyonu ile Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Boks Aday Hakem Kursu” nun kapanışında yaptığı konuşmada, kendisinin de boks sporuyla yakından ilgisinin bulunduğunu ve hakem diplomasına sahip olduğunu söyledi.

Boks Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Mersin bölgesinden Muhittin Gönengil’in çok deneyimli, donanımlı birisi olduğunu ifade eden Hadi, şöyle devam etti:

“30 yıldır il spor müdürü olarak görev yapmaktayım. Görev yaptığım her ilde boks sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalar gerçekleştirdim. 9 yıldır Adana’da görev yapıyorum. Daha önce, kendine ait özerk salonu bulunmayan boksörler, güreş ve tekvando gibi sporcularla birlikte küçük bir salonda çalışıyorlardı. Şimdi kendilerine ait salon kazanmalarını sağladım. Ayrıca 3 antrenör denetiminde kentte boks potansiyelinin yükselmesini sağladık. Hakemlik keyifli bir görev. Hakimin kararı değişiyor, hakemin kararı değişmez. O halde görevinizi çok ciddi yapmalısınız. Yeni hakemlerimizle daha çok müsabaka yaparak milli takımlara yeni yetenekler kazandıracağız. Kurs Sorumlusu Muhittin Gönengil’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim.”

GÖNENGİL: “HER İLE HADİ GİBİ MÜDÜR GEREKİYOR”

Kurs Sorumlusu Boks Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Muhittin Gönengil, boksun ve diğer spor branşlarının gelişmesi için her ile deneyimli Fazlı Bayram Hadi gibi müdüre gereksinim olduğunu belirtti.

Yeni hakemlerle Adana’da hakem eksikliği sorunun giderildiğini, kursa katılan 32 aday hakemin beşinin bayan,eğitim düzeyinin yüksek ve 14’ünün doktor olduğunu ifade eden Gönengil, kurs boyunca tüm talepleri karşılayan ve destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Spor Şube Müdürü Kazım Tekin, Adana Bölge Boks Antrenörü Ercüment Erdoğan ve diğer görevlilere de teşekkür etti.