Sağlık Bakanlığı tarafından sürdürülmekte olan "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" faaliyeti kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce 2014’ün son yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Adana Merkez Park’ta düzenlenen etkinliğe Vali Mustafa Büyük ve eşi Emine Büyük, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok ayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşe başlamadan önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Fizyolojisi Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Çiğdem Özdemir "Egzersizin önemi ve faydaları" konusunda bilgilendirmede bulundu.

Ardından Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Murat Şanlı etkinliğe katılanlara, ısınma hareketleri yaptırdı.

Isınma hareketlerinin ardından Vali Mustafa Büyük ve eşi Emine Büyük ile diğer protokol üyelerinin öncülüğünde etkinliğe katılanlar Merkez Park’ta "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü"nü gerçekleştirdiler.

Yürüyüşün ardından açıklamada bulunan Vali Mustafa Büyük, Sağlık Bakanlığı tarafından "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında 2014 yılının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" olarak ilan edildiğini, bu çerçevede toplumun düzenli fiziksel aktivite yapmaya teşvik edilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Etkinliğin ayrıca obezite ile mücadele konusunda insanların bilgi düzeyini arttırmayı da hedeflendiğini vurgulayan Vali Büyük, "Toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulmasına, yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmeye yönelik çalışmaları da kapsamaktadır. Tüm vatandaşlarımızı "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü"nü sürdürmelerini diliyorum” diye konuştu.