Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kentlerin tanıtımında evrensel dil olan sporu her yönüyle değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Hadi, geçen hafta sonu Gaziantep’de gerçekleştirilen 10 kilometrelik “Kurtuluş Maratonu”nda 4 kupa ile dönen Adana Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Necmi Tadır, güçlü rakiplere rağmen kürsüye çıkmayı başaran Abdurrahman Karakaya, Aziz Tahtacı, Şanver Halisoğlu ve Koray Het’i makamında kabul ederek yarışma hakkında sohbet ettiler.

Sporda devamlılık, süreklilik gerektiğini, sporun yaşının olmadığını ifade eden Hadi, ziyarette şöyle konuştu:

“Spor her yaşta herkesin yapması gereken keyifli bir uğraştır. Kentlerin tanıtımında evrensel dil olan sporu her yönüyle değerlendirmek gerekir. Bu nedenle, Adana Masterler Atletizm Kulübü üyelerini tebrik ediyorum. Türkiye’deki tüm maratonlara katılarak Adana’nın sesini duyuran masterler kulübüne her zaman desteğimizi sürdüreceğiz. 4 Ocak Pazar günü de Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda 5. Uluslararası Adana Kurtuluş yarı Maratonu’nu gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili tüm hazırlıkları tamamladık. Türkiye’nin yanı sıra, birçok ülkenin ünlü sporcularının katılacağı yarı maratonda Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün desteğiyle Türkiye’de en fazla para ödülü dağıtılan maratonda toplam 150 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca, tüm katılımcılara yarışma logolu madalya, tişört ve katılım belgesi dağıtacağız.”

ADANA MARATONUNA 800 BAŞVURU OLDU

Adana Masterler Atletizm kulübü Başkanı, aynı zamanda Adana Uluslararası Maraton Organizasyon Komitesi Üyesi Necmi Tadır, Adana maratonun mimarının eski milli atlet olan, spor sevdalısı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi olduğunu, maratonun her yıl üzerine koyarak Dünya Maraton Birliği’nin faaliyet programına gireceğini kaydetti.

Adana Kurtuluş Maratonu’na tüm üyelerle katılacaklarını ifade eden Tadır, internet ortamında şu ana kadar 800 başvurunun yapıldığını, kayıtların “adanakurtulusmaratonu.adana.bel.tr” üzerinden devam ettiğini, halk koşusu ve engelli sporcularla birlikte katılımın bini aşacağına inandığını belirterek, “Sporun gelişmesi için her türlü olanağı süren Vali Mustafa Büyük, Maratonu geleneksel hale getiren İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, yarışmanın ana sporu Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan ve hizmeti geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.