Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karataş İlçe Başkanı Mustafa Özcan güven tazeledi.

AK Parti Karataş İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Karataş Belediye Salonu’nda yapıldı. Divan başkanlığını AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı Mehmet Can’ın yaptığı kongreye, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mehmet Faruk Bozkurt, Ömer Faruk Doğan, Murat Ayhan Benlice, Mehmet Ali Özmansur, Hasan Aydın, Gökhan Özkök, AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş, Yüreğir İlçe Başkanı Bahadır Balcılar, Sarıçam İlçe Başkanı Hasan Karaoğlu, eski il ve ilçe başkanlarının yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili ve davetli katıldı.

"TÜRKİYE’DE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ"

Karataş İlçe Kongresi’nde konuşan AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, “Kongrelerimiz, bizim açımızdan birlik ve beraberliğin, yenilenmenin, omuz omuza vermenin vesilesidir” dedi.

Son 13 yılda, Türkiye’de çok şeyin değiştiğini belirten Başkan Fikret Yeni, “Daha yapılacak çok şey var. Onun için 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ortaya konuldu. Ama çok acil yapılması gereken bir şey var. O da sivil bir Anayasa. Çok acil olarak sivil Anayasa hazırlanıp, bu ülke insanının hizmetine sunulması lazım. Çünkü buna acil ihtiyaç var. Sivil Anayasa gelmediği sürece, askeri vesayetlerle oluşmuş olan Anayasa devam ettiği sürece birileri bu ülkenin kaderiyle oynama hevesinden geri kalmayacak.Çünkü vesayet rejiminin hala ortada olduğu, vesayet rejiminin hala kullanılır olduğu bu ortamda maalesef provokasyonlar devam edecek. Bunun önüne geçilmesinin bir tek yolu var. Millet egemenliğinin tam hakim olduğu, ülkemizin millet egemenliğine kavuşacağı sivil Anayasa’nın yapılmasıyla olur. Sivil Anayasa’nın yapılması için, mecliste yeterli çoğunluğu elde edebilme gayretiyle 2015 Seçimleri’ne hazırlanmalıyız” şeklinde konuştu.

AK Parti Karataş İlçe Başkanı Mustafa Özcan da, son 12 yılda çok büyük engellerin aşıldığını belirterek, “Yeni Türkiye’nin en önemli işi yeni Anayasa. Bunun için de Anayasa’mızı tek başına değiştirecek milletvekili çoğunluğunu sağlamak. 2015 Seçimleri’ne bu amaçla çalışacağız” dedi.

Kardeşlik hasacı içerisinde geçen kongreye, mevcut Başkan Mustafa Özcan’ın hazırladığı tek listeyle gidildi. Kongrede 173 delege oy kullandı. 10 oy geçersiz sayıldı. 163 delegenin oyunu alan Başkan Mustafa Özcan, yeniden AK Parti Karataş İlçe Başkanlığı’na seçildi.

Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

"Abdurrahman Erkan Yılmaz, Adnan Kırık, Dudu Attar Koçaslan, Hasan Usta, Hatice Sabancılar, Hasan Arslan, Hüseyin Yılmaz, Hasan Çetin, Muharrem Karadağ, Mehmet Ögün, Mustafa Gökçe, Nail Ünal, Sabit Ekici, Yunus Dalbun, İbrahim Yüce, Sahir Karataş, Fatih Bozkurt, Hasan Kaplan ve Abdulkadir Üçgül."