Adana Kamu Müteahhitleri Derneği, (AKAMDER) "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi" aldı.

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce 6306 Sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında verilen "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın elinden aldı.

Karslıoğlu, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve belediyeler ile ortaklaşa gerçekleştirecekleri çalışmalarla başta Adana olmak üzere bütün şehirleri çevreye uyumlu bir biçimde modern hale getireceklerini söyledi.

Karslıoğlu, "Deprem riskinin yüksek olması, imar mevzuatına aykırı ve kaçak yapılaşmanın bulunması, yapı stokunun büyük bir kısmının güvensiz olması, ülkemizde afet riski altındaki alanların dönüştürülmesini zorunlu kılmıştır. Ülkemizde riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan veya ağır hasar görme riski taşıyan yapıların tespiti önem arz etmektedir. Kentsel dönüşümde AKAMDER olarak üstleneceğimiz görevleri harfiyen yerine getireceğimizi belirtmek isteriz. AKAMDER üyeleri aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir" dedi.

"SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİ İÇİNDEYİZ"

Vatandaşların, riskli binasını bakanlık tarafından yetkilendirilen kurum ve kuruluşlara tespit ettirmeleri gerektiğini belirten Karslıoğlu, "Bu kuruluşları vatandaşlarımız Bakanlığın ana sayfasında, kentsel dönüşüm linki altında çıkan Türkiye haritasında bulundukları ili tıklayarak öğrenebilir. Adana’da bu belgeyi kurum olarak iki üniversitemiz haricinde AKAMDER almaya hak kazanmıştır. Bakanlığımızın ’Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi’ verdiği kuruluşlar haricindeki kişi veya kuruluşlarca yapılan tespitler geçerli değildir" diye konuştu.

MODERN BİR ADANA OLUŞTURMA HEDEFİ

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz ise Adana’nın bir dönüşüm potansiyeli bulunduğunu ve buna gerçekten ihtiyaç olduğunu belirterek. "Bir marka şehir olan Adana’ya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önem vermektedir. Adana’da Kentsel Dönüşüm bakımından yapılacak çok işimiz bulunmaktadır, bu adımlar hızla atılmaktadır. Bu meyanda Kentsel Dönüşüm Lisans belgesi alan AKAMDER’e çok büyük görevler düşmektedir. Hedefimizi, sağlık, güvenlik, eğitim tesisleri, sosyal donatılar bakımından daha zengin yaşam alanları ve çevresel alanlar ile daha insanca, daha emniyetli, depreme dayanıklı modern bir kent oluşturmak şeklinde özetleyebiliriz” dedi.