Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan, Adana Büyükşehir Belediyesi’nce SODES Gençlik Merkezi’nde 2015 yılında verilecek kurslar, gerçekleştirilecek faaliyetlerle ilgili, SODES öğretmenlerine yönelik bilgilendirme ve ön hazırlık toplantısı yaptı.

SODES Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, kurslarda engelli ve dezavantajlı gençlere ağırlık verildiğini, bundan sonra bu eğilimin artarak devam edeceğini ifade eden Mehmet Ali Arslan, “Gençlerimize, güzel sanatların çeşitli dalları ve çeşitli meslek programları eğitimi vererek, hem onların manevi-sosyal dünyalarını zenginleştirmek hem de ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına olanak tanımak istiyoruz. Günümüzde dezavantajlı olarak adlandırdığımız engelli ve kente göçle gelen gençlerin sayısında artış yaşanıyor. Bu artış kurslarımızın ulaştığı kitlenin özelliklerinin belirlenmesinde önemli rol oynadı” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi SODES Gençlik Merkezi’nde satranç, keman, web tasarım, bağlama, fotoğrafçılık, resim, bisiklet, halk oyunları, bilgisayarlı muhasebe, bilgisayar kullanımı, grafik tasarım dallarında kurs veriliyor.