Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde Türkiye’nin çıtasının her alanda yükseldiğini, hükumet desteği sayesinde bu yükselişin Adana’ya da yansımasının kenti daha aktif hale getireceğini bildirdi.

Kulak, geçtiğimiz günlerde ATO’nun 120. Kuruluş yıldönümüne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Adana’nın sorunlarını aktarma fırsatı bulduklarını belirtti. Kulak, bu ziyarette, Başbakan ve beraberindeki heyete; Adana’nın, “hükümetin vizyon ve istikrar sahibi ekonomik programlarına tam destek olma ve öncülük etme iradesine sahip bulunduğu” mesajı verildiğini bildirdi.

Adana’nın en köklü, en birikimli, altyapısı en çok gelişmiş kurumlarından biri olan ATO’nun 120. yaşını idrak etmenin Adanalılar için son derece gurur verici bir durum olduğunu kaydeden Kulak, “Yıl boyunca çok çeşitli etkinliklerle kutladığımız 120. yılımız için, sayın Başbakanımızın davetimizi kabul ederek Adana’ya gelmesi ve bizleri onurlandırması dolayısıyla, ziyadesiyle mutluyuz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu, sadece Oda değil, tüm Adana olarak, Adana’ya yakışır bir şekilde karşıladıklarını ve misafirperverliği en iyi şekilde ortaya koyduklarını belirten Tarkan Kulak, şunları söyledi:

“Kendisini 120’nci yılımızın başında Adana’da, 6’ncı Büyükelçiler Konferansı’na geldiğinde, Dışişleri Bakanımız olarak ağırlamıştık. 120’nci yılımızın sonunda ise Başbakanımız olarak ağırladık. Sayın Başbakanımızın yükselmede ki bu kısmetli yönünün Adana’mıza da yansıması temennisiyle, kendisine Adana’mız ve potansiyeli hakkında birinci ağızdan bilgiler aktardık.”

İsteklerimizin takibini yaptık

Adana’nın ihtiyaçları doğrultusunda yapılması gerekenlerin, daha önce yazılı ve sözlü olarak dile getirdikleri isteklerin takibini yaptıklarını bildiren ATO Meclis Başkanı Kulak, şöyle konuştu;

“Yapılan görüşmeler boyunca, sayın Başbakan ve heyetine Adana’nın potansiyelinin yüksek katma değerli reel sektör çıktılarına dönüştürebilmesi; Türkiye’nin ilk sanayi hamlelerinin izleri olan mevcut sektörlerin, verilecek Ar-Ge, inovasyon ve vizyon yatırımı destekleri ile kendini yenileyebilmesi; mesleki eğitimle insan gücümüzün yeteneğinin dünyanın talep ettiği yüksek kaliteli ürünleri üretecek düzeye taşınabilmesi; Adana’nın ihracatının artırılarak ülke cari açıklarının azaltılmasına ve ülkenin zenginleşmesine hizmet edebilmesi için hükumetin vizyon ve istikrar sahibi ekonomik programlarına ve hamlelerine Adana olarak tam destek olma ve öncülük yapma iradesine sahip olunduğunu ve Adana iş dünyası olarak da bu hamleler içinde olmayı çok arzu ettiğimizi ifade ettik.”

Kulak, “Başbakana, verimli topraklarımızda yapılan tarım ile yeni teknolojik sanayi olanaklarını birleştirip, yüksek katma değerli üretim alanlarını geliştirerek, üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarını artırarak; ihracat, kara-hava-demiryolu ulaşımı, sağlık turizmi ve enerji sektörlerinde yapılan güzel başlangıçlara destek olunmasının kalkınmamıza büyük güç vereceğini ifade ettik” diye konuştu.

Başbakan’a, Oda olarak kent ve bölge kültür-turizminin gelişimi ve modern kentleşme yönündeki çabalara verilecek desteğin Adana’yı, kendisine yüklenen misyonu yerine getirmede daha aktif yapacağını ifade ettiklerini vurgulayan Tarkan Kulak, şöyle devam etti:

“Başbakanımızın Adana ziyareti, Adana ve iş dünyası için çok olumlu izler bıraktı. Sayın Başbakanımızın enerjisi, ülkemize, insanımıza, ekonomik kalkınmamıza ve Adana’mızın istikbaline bakışı son derece olumlu. Odamızın 120. yılının galası gibi anlamlı bir toplantıda bütün bu güzelliklerin bir araya gelmiş olmasını bir tesadüf olarak görmüyorum. İnşallah Adana’nın ve biz Adanalıların yolu açıktır, muvaffak olacağımıza yürekten inanıyorum.”