Yeditepe Üniversitesi evsahipliğinde 14-15 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi “YIRCoBS 2014” imza törenine Birleşmiş Milletler’den Sorumlu Başkan Yardımcısı, aynı zamanda BPW Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Türkiye Kurucu Başkanı Doktor Arzu Özyol, BPW Türkiye Federasyonu ve Türkiye kulüp başkanları ve üyelerinin yanı sıra BPW Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav katıldı.

“YIRCoBS 2014” imza töreninde konuşan Birleşmiş Milletler’den Sorumlu Başkan Yardımcısı, BPW Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Kurucu Başkanı Doktor Arzu Özyol, Kadınların Güçlenmesi prensiplerinin; mevcut ve gelecekteki yöneticilerin gelişimine katkıda bulunarak, misyonumuza daha uygulanabilir hale getirebiliriz. Amaç, Değerler, Yöntem, Araştırma, Ortaklık, Diyalog gibi altı ilkeye ilişkin etkili uygulamaları kadınlarımızla ve genç girişimci kızlarımızla paylaşıyoruz” dedi.

KADINLARA KARİYER FIRSATLARI OLUŞTURMA HEDEFİNDEYİZ

“Dünyada Girişimcilik”, “Kamunun Girişimcilik Destekleri”, “KOBİ Bankacılığı ve Girişimcilik Finansmanı” gibi konuların irdelendiği konferansa Adana’dan kulüp üyesi 10 kişi ile katıldıklarını ifade eden Uluslararası iş ve Meslek sahibi Kadınlar federasyonu Adana Başkanı mimar Ayça Katlav, yaptığı açıklamada, “BPW Uluslararası Başkan Yardımcısı Dr. Arzu Özyolun nezdinde başlayan Dünyada ki kadınların güçlenmesi Prensipleri (Eşitlik İş Demektir) ilkelerinin Türkiye’de ve kendi şehrimiz Adana’da da harekete geçmesi için BPW Türkiye ile birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Liderlik toplumsal cinsiyet eşitliğini temsil eder. Girişimci kadınların iş geliştirme, tedarik zinciri ve pazarlama uygulamaları konularında eğitim almaları şarttır. ABD’li çok uluslu bir teknoloji şirketi, kadınlar için kariyer ilerlemesi fırsatları oluşturmak için faaliyet gösterdiği ülkelerin çoğunda kadın örgütleri ile stratejik ortaklıklar kurarak eğitimi desteklemekte ve bilişim teknolojisi alanında kadınların başarılarını görünür kılmaktadır. Bizlerde Kendi ülkemizde ve şehrimizde bu yöndeki çalışmaları destekliyor ve gerçekleşmesini istiyoruz” diye konuştu.

Konferansa ayrıca Leyla Alaton, Nur Ger, Şemsa Denizsel, Pınar Şimşek, Agapi Vardiogianni-Politi, Giselle Ruffer gibi yurt içi ve yurt dışından başarılı kadın girişimciler ile UNESCO Yunanistan Ulusal Komitesi Başkanı - UNESCO Balkanlar Kadın ve Barış Merkezi Başkanı Maria-Ekaterini Papachristopoulos Tzitzikosta, Cranfield School of Management Liderlik Bölümü’nden Prof. Elisabeth Kelan, Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Danışmanı Amelia Espejo ve Anadolu Grubu INKA ve Endüstriyel İlişkiler Danışmanı Solmaz Coşkun katıldı.