Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kavaklı Mahallesi’ne yaptırdığı 5 bin metrekare alan üzerine kurulu çocuk ve dinlenme parkını CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün katılımı ile açtı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, daha önce çalışmalarına başlanan ve yeni tamamlanan tesislerin açılışını yapmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün katılımı ile Kavaklı Mahallesi’ne yaptırılan parkın açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Bingöl’ün yanı sıra CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, ilçe başkanları, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmasında CHP’li belediyelerin çalışmalarından övgü ile bahseden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Zeydan Karalar’ı kutladı. Bingöl, “Adana’da belediyeler arasında iz bırakan, hizmet üreten, kendilerini belediye başkanlığı yaptığı ilkelere adayan 3 tane sosyal demokrat belediye var. Nerede CHP’li belediye varsa oralar yaşanabilir yerler. 2-3 sefer Adana’ya geldim. Şahit oldum ki; bizim belediyeler ya bir tesis açıyor ya da bir tesisin temelini atıyorlar. Bunlar çok önemli şeyler. Bizim belediyelerimiz risk alıp hizmetleri getiriyorlar. Hem altyapıyı yükseltiyorlar hem de sosyal yaşamı artıracak hizmetler yapıyorlar. Bakın Zeydan Başkan dedi ki; ‘bin 500 ton asfalt döktük günde’ bu bir rekordur ” ifadelerine yer verirken parkın Adana’ya ve mahalle halkına hayırlı olmasını diledi.

Başkan Karalar: "Dönem sonu kadar asfaltsız yol kalmayacak"

Yaptıkları hizmetler ile ilgili bilgi veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ”2 hafta önce önemli açılışlar yaptık. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayali olan; ‘hiçbir çocuk yatağa aç girmesin’ diye bir vaadi vardı. Biz de onu gerçekleştiren ‘Seyhan Halk Kart’ı dağıttık. 600 lira altında geliri olan ailelerin gelirini 600 liraya tamamlıyoruz. Hiç geliri olmayan aileye ise 600 lira veriyoruz. Biz gerçekten mağdura, emeğe yüzü dönük insanlarız. Biz insanlara hizmet etmekten onur duyuyoruz. Buraları uzun yıllar yok saydılar biz burada doğduk burada büyüdük her karış sokağı biliyoruz. Nerenin neye ihtiyacı var biliyoruz. Yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz. Buranın bir de imar sorunu vardı. Muhtarla konuştuk 1,2 yoğunluk verdik ve bitirdik. Muhtarımız dedi ki; ‘buranın dönüşmesi için 1,6 lazım’ dedi bizde verdik gitti. Az ileri yeni asfalt şantiyesi kuruyoruz. Günde 2 bin ton asfalt dökeceğiz. İnşallah dönem sonuna kadar yapılmayan bir tek sokak kalmayacak. Bakın burada yaklaşık 50 sokak var 6’sı kaldı 40’ını yeniledik. Baştan aşağı yolları yeniledik. Buraya birde muhtarlık binası yaptık. Çokça muhtarlık binası yaptık. Yapamadıklarımız da var ama hızla devam ediyoruz. Çünkü muhtarlarımızın kendilerine yakışır bir yere ihtiyacı var. Buraya bir taziye evi birde semt pazarı yapacağız hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Muhtar’dan Başkan Karalar’a özel teşekkür

Yapılan hizmetler için Başkan Zeydan Karalar’a teşekkür eden Kavaklı Mahallesi Muhtarı Metin Gündüz, Başkan Karalar’ın sorunlara duyarsız kalmadığını ve belirterek imar sorunlarında Başkan Karalar sayesinde çözüldüğünü söyledi. Muhtar Gündüz, “ Başkanımız öncelikle hizmetlerimizin daha sağlıklı yürümesi için muhtarlık binamızı yeniledi. 10’u sıcak kaplama 30’u satik kaplama olmak üzere 40 sokağımızı yeniledi, yamalarını yaptı. Aile sağlığı merkezimizin önü çamurdu vatandaşlar geçemiyordu ama başkanımız ‘bizim görevimiz değil’ demedi ve buranın da parke taşını yaptı. Şu anda bozuk yolumuz kalmadı. En önemli sorunlarımızdan biride imar soruydu. Başkanımız Sayın Zeydan Karalar, bu sorunumuza da duyarsız kalmadı. İmar uygulama planlarımız Seyhan Belediye Meclisi’nden geçti. 10 gündür Büyükşehir Belediyesi’nde inşallah yakın zamanda imara açılacak. Ben başta bugün açılışını yapıyor olduğumuz parkımız olmak üzere yapılan hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bizler bu hizmetlerin devamını bekliyoruz” dedi.

Kavaklı’nın ilk ve tek parkı

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Başkan Zeydan Karalar ve protokol üyeleri hep birlikte kurdeleyi keserek parkı hizmete açtı. 5 bin metrekare alan üzerine kurulu parkta çocuklar için oyun, yaşlılar için dinlenme ve gençler için spor alanları bulurken bu park Kavaklı Mahallesi’ne yapılan ilk ve tek park oldu.