Seyhan Belediyesi Meclis Başkanvekili Yusuf Akıncı’nın meclis başkan vekilliğinden istifa mektubu Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından reddedilerek gündeme alınmadı.

Seyhan Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk toplantısında gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Yalçın Limoncu ve MHP Grup Sözcüsü Devlet Korkutan, geçtiğimiz ay kabul edilen bütçenin doğru değerlendirilmesi ve Seyhan’a verimli hizmetlerde kullanılmasını diledi.

Gündem maddelerine geçildiğinde konuşan Zeydan Karalar, Yusuf Akıncı’nın meclis başkan vekilliği görevinden istifa mektubu yazdığını ancak başkan olarak bunu gündeme almamaya hakkı olduğunu belirterek Akıncı’nın bu kararını reddetti. Söz almak isteyen Akıncı’ya bir süre söz de vermeyen Karalar, "Dilekçeyi gündeme almamak istiyorum" dedi.

"SPEKÜLASYON YAPANLAR ÇOK AYIP EDİYORLAR"

İstifa nedeninin dilekçesinde detaylı bir şekilde yer aldığını ifade eden Yusuf Akıncı ise "Hiçbir arkadaşımla problemim yok. Ayrıca da sanıyorum Türkiye’de örnek gösterilecek bir meclis burası. Gruplar arasındaki sevgi ilişkisi, dostane ilişkiler, bu kadar kardeşçe bir ilişkiyi başka bir mecliste görebileceğime inanmıyorum" diye konuştu. Partisinden ve meclis üyeliğinden zaten istifa etmeyecek olduğunu anlatan Akıncı, çeşitli spekülasyonlar üretildiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Seyhan ile ilgili oy verenleri utandırmayacak şekilde, bana ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğim. Beni en çok inciten olay, CHP ile de ilişkimi koparacağım noktasındaydı. 50 senedir sosyal demokrat politika yapıyorum, teorisyenlerinden biri sayılırım bu abartı değil. Emeğimi, servetimi, canımı verdim. Beni bu partiden kimsenin koparma şansı yoktur. Çeşitli spekülasyonlar yapanlar çok ayıp ediyorlar."

MECLİS ÜYELERİ ÇİN’E GİDECEK

Öte yandan, çevre ve akıllı otopark sistemleriyle ilgili 11-20 Kasım tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’ne yapılacak teknik inceleme gezisine CHP, AK Parti ve MHP gruplarından meclis üyelerinin katılımıyla ilgili gündem maddesi oylandı. Grup sözcüleri, AK Parti’den Yalçın Limoncu’yu, MHP’den Ercan Afşar’ı ve CHP’den ise Yusuf Akıncı’yı önerdi. Karar, oy birliğiyle kabul edildi.