Eski milli güreşçilerden Hüseyin Atlı, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ü, Olimpiyat Şampiyonu ağabeyi İsmet Atlı anısına bastırılan dergiye sponsorluk sözünü yerine getirmemekle suçladı.

Atlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün yanlarına gelip, "Ben İsmet Atlı’yı babam gibi severim" dediğini hatırlatarak, "Ağabeyim İsmet Atlı anısına bir dergi çıkaracağımızı söyleyince, ‘Ne gerekirse yaparım’ diye söz verdi. Hatta dergiye yazısını yazdı, arka sayfasına reklam verdi. Ne olduysa Belediye Başkanı Musa Öztürk derginin baskı parasını ödemedi ve verdiği sözü tutmadı" diye konuştu.

Derginin baskı parasını almak için aylardır Kozan Belediyesi’ne gittiğini belirten Atlı, “Belediye Başkanı Musa Öztürk, dergi dağıtıldıktan sonra her yere dağıttırdı. Güzel bir reklamını yaptırdı. Derginin parasını almaya gidince Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz’ün yanına gönderdi. O da beni muhasebe şefine yönlendirdi. Vereceğiz dediler ama parayı vermediler. Yayınevine karşı mahcup olduk” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZTÜRK, İDDİALARI YALANLADI

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ise yaptığı açıklamada, “Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı anısına hazırlanan derginin sponsorluk sözünü yerine getirmediği” yönündeki eleştirilerin gerçekten uzak, temelsiz ve haksız iddialar olduğunu bildirdi. Başkan Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Rahmetli Atlı’nın anısına hazırlanması düşünülen ve katkıda bulunmam istenen dergi/kitap çalışmalarına da sadece belediye olarak değil, gerekirse kişisel olarak elimden gelen desteği vereceğimi de yakınlarına ifade ettiğim doğrudur. Ancak, dergiye sponsor olmamız istenmesine rağmen, bir oldu bitti ile hazırlanan derginin basım aşamasında ve basımı tamamlanana kadar belediyemizin ilgili birimleri ve şahsım hiçbir şekilde bilgilendirilmemiş, düşünce ve önerilerimizin alınması gereği duyulmamıştır.“Yenilmezleri yenen pehlivan İsmet Atlı “ başlığıyla, derginin 12. sayfasında adıma kaleme alınan yazıyı da ben yazmadığım gibi derginin muhtelif sayfalarına yerleştirilen belediyemiz logolu reklamlardan da dergi çıktıktan sonra haberim olmuştur."

Basımı yapılan dergiyi kendisinin görmediğini belirten Öztürk, şöyle devam etti:

“Konu ile ilgili belediye başkan yardımcımıza derginin “sponsor olduğum” yönündeki beyanla teslim edilerek dağıtımının yapılması istenmiştir. Başkan yardımcımızın iyi niyetle teslim alarak, küçük bir kısmının dağıtımı yaptırdığı dergiyi, inceleme imkanı bularak değerlendirdikten sonra derginin dağıtımının derhal durdurulması talimatını verdim. Kaldı ki, tüm giderlerine sponsor olduğumuz iddia edilen derginin arka kapak iç sayfasında başka değerli isim ve kuruluşların da ekonomik katkı da bulundukları yazılmıştır. Kozan Belediyesi olarak, merhum İsmet Atlı’nın şahsiyeti ve adının büyüklüğüne yakışacak, kendisine verdiğimiz değerin ve önemin anlaşılmasına olanak sağlayacak güzel organizasyon ve etkinliklere imza atacağız. Bu bilinçle hareket etmeye devam ederek, hiç kimsenin manevi değerler, belediyemiz ve şahsım üzerinden prim yapmasına fırsat vermeyeceğimin ve merhum İsmet Atlı’ının anısına asla saygısızlıkta bulunmayacağımın bilinmesini isterim”