Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bazı belediye bürokratları ve birim müdürleriyle Hadırlı’da muhtarlarla bir araya gelip sorun dinledi,sorunların çözümü için yapılabileceklerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Muhtarların sorunlarını dinleyen ve ASKİ genel Müdürü Rahmi Pekar’ın açılış konuşmasın ardından söz alan Başkan Hüseyin Sözlü, “Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın ötesinde yeni Büyükşehir Yasası’yla vilayet bazında kurucu bir belediye başkanlığını da üstlendik. Büyükşehir sınırları dahilinde dünden bu zamana alışık olduğunuz hizmetleri sunarken, arka planda da görmediğiniz, bir taraftan Adana- Kayseri sınırına, bir taraftan Osmaniye-Kahramanmaraş sınırlarına, Hatay sınırına, Mersin-Silifke sınırlarına, kurucu belediye olmanın sorumluluğuyla yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Burada yasal bir zafiyet yaşamadan ama arada yeni oluşan yapıdan dolayı da vatandaşımızın bir aksama görmeden hizmete ulaşmasını temin etmenin mücadelesini veriyoruz. Şu anda ilk hamlelerimizi yaptık. Hiç bir yerde boşluk bırakmadık ama hazırlığımız 2 yıl içinde gerçek şeklini alacak ve ondan sonra da kurucu belediye misyonumuzla yükümüzü hafifleterek inşallah sizlerle olan münasebetimize daha uygun bir zemin hazırlayacağız” dedi.

YENİ BELEDİYE OTOBÜSLERİ ALINACAK

Yeni belediye otobüslerinin alınacağını söyleyen Başkan Sözlü, “Geçmiş dönemde var olan otobüslerle şimdi Adana’nın ilçelerine, köylerine, kasabalarına ulaşmaya çalışıyoruz. Yeni planlar, yeni hazırlıklar yapıyoruz. Yeni otobüsler alacağız ve inşallah mahallelerde sıfır kilometre otobüslerle daha çağdaş hizmet vereceğiz” diye konuştu.

Kamunun, belediyenin harcamalarını daha ölçülü hale getirip, verimi artırarak hizmet edeceklerini fade eden Başkan Sözlü, şöyle devam etti:

“Geride kalan 6 aylık dönem için şunu net şekilde ifade edebilirim ki; genel yatırımlarda Adana Büyükşehir Belediyesi mal ve hizmet satın alma maliyetlerinde yüzde 20-30 düşüşler meydana geldi. Hatta bazı daire başkanlarımız aynı hizmeti neredeyse yüzde 50’ye varan maliyet düşüşleriyle gerçekleştirmekte. Bunu da daha iyi, daha kaliteli hizmet sunarken başarıyorlar. Burada daha heyecanlı, samimi, Adana halkına hizmet ederek rüştünü ispatlamak isteyen bir kadroyla karşınızdayız. Adana’da hizmetimizi yaparken partizan bir davranış içinde hiç bir zaman olmadık ve olmayacağız. Siyasi görüşü, meşrebi ne olursa olsun insan mukaddes bir varlıktır. Anlaşılsın ya da anlaşılmasın, hizmet yapmak bizim vazifemiz. Hizmetlerimizi adil, eşit şartlarda hemşehrilerimize sunacağız. Adana’nın kalkınmasının önünü açacağız. Adana’yı bir huzur ve barış şehri haline getireceğiz. Bu konuda Türkiye’nin dikkatini çeken bir belediyecilik anlayışını ortaya koymak istiyoruz. Siyasi kaygımız bu kadardır ve o da bizim hakkımızdır. Muhtar da başarılı bir muhtar olmak istemez mi? Onun ötesinde hiç kimse siyasi meşrebinden, inancından, kökeninden dolayı Adana Büyükşehir Belediyesi’nde farklı muameleye uğrayacağını düşünmesin. Bu memleketin çocuğuyuz. Bu memleketin, bereketli toprakların insanı sevgiyle, muhabbetle yoğrulmuştur. Kim ne derse desin, kim hangi iftirayı atmaya kalkışırsa kalkışsın, görmediğiniz, yaşamadığınız, işitmediğiniz hiç bir şeye inanmayın. Bu bizim size senedimiz ve sözümüzdür. En başta da bunu söyledik.”

"ARACI OLMADAN HİZMETE ULAŞILMASI DEMOKRASİNİN GÖSTERGESİDİR"

Huzurun, sosyal barışın tesis edildiği, insanların yaşamak için can attığı, gelecekle ilgili kaygıların azaldığı, ümitlerin büyüdüğü bir Adana inşa edileceğini vurgulayan Başkan Sözlü, şunları söyledi:

“Onun için Adana’da çatışma kültürünü yok etmenin azmi içindeyiz. Hangi siyasi partiden seçilirse seçilsin bütün belediye başkanlarımızla diyalog içindeyiz. Belediye başkanlarımızın farklı bir siyasi çizgisi var diye onlarla rekabeti maksadını aşarak devam ettirirsek bundan Adana ve Adana halkı zarar görür. Adana halkı kime oy vermiş olursa olsun saygı duymak zorundayız. Önümüzdeki dönemde sizin beklediğiniz hizmetleri verecek ilçe belediyeleri bizden beklediği desteği almalı, biz buraya hizmet ederken de onlar destek vermeli. İnşallah çağdaş demokrasilerdeki ölçüleri Adana’ya yerleştireceğiz. Bir yerel yöneticinin demokratik kültür hakkındaki iddiası ne olabilir? En azından bizden beklediği hizmeti almaktır. Bir aracıya ihtiyaç duymadan, bir sıkıntı yaşamadan bu hizmete ulaşılması demokrasinin doğrudan halka yansımasıdır. Adana’da belediyenin ilgili birimine ulaşmanız, belediye başkanına ulaşmanızdır. Arkadaşlarımız sadece yasalar önünde sorumlu değil, halka hizmet noktasında yetkilidirler. Halkın yararına olan bir işi yapmak için hiçbirinin belediye başkanından izin almasına, arayıp bulmasına gerek yoktur. Biz size hizmet etmekle mükellefiz. O mükellefiyeti paylaştığımız insanlardır mesai arkadaşlarımız.”

Muhtarların kendilerine ulaştırdığı problemlerin, Adana’nın sorunlarını çözme noktasında işlerini kolaylaştıracağını ifade eden Başkan Sözlü, “Bize ulaştırdığınız için Allah razı olsun deriz. Samimiyetimizden şüpheniz olmasın. Biz Adana’yı insanların kaynaştığı, gelecek için yüreklerinin bir attığı şehir haline getirmek istiyoruz. İnşallah bunu, demokrasinin ilk basamağı olan muhtarlarımızın desteğiyle gerçekleştiririz” dedi.