Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, geleceği en iyi gören dünya liderinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirterek, "O, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’yle, her bir Türk’ün gönlünde sonsuza kadar yaşayacaktır" dedi.

Sözlü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk Milleti’nin O’nu sonsuza kadar unutmayacağını ve en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacağını belirtti.

Başkan Sözlü, mesajında şunlara yer verdi:

"Çöken bir imparatorluğun küllerinden, bütün imkansızlıklara ve zorluklara rağmen, tarihe altın harflerle geçen bir mücadele örneğiyle yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, sömürgecilere karşı, mazlum milletlere ilham kaynağı olan savaşımlar veren Mustafa Kemal Atatürk, ardından gerçekleştirdiği inkılaplarla da çağdaş bir ülkenin temellerini atmıştır.

Kurucumuz, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihinde geleceği en iyi gören ve ülkesini buna göre şekillendiren bir lider olarak, günümüzde yaşananları tahmin ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin çevresindeki coğrafyalarda yaşanan ve yaşanacak olumsuzluklardan en az zararı görmesi için, milletinin önüne Çağdaş Batı Uygarlığı’na ulaşma ve onu geçme hedefini koymuştur. Mustafa Kemal Atatürk çok iyi biliyordu ki; Türkiye Cumhuriyeti ancak ve ancak Muasır Medeniyetler seviyesine ulaştığında köklü bir demokrasi ve refah toplumu özelliklerini kazanacaktır.

Ülkemiz son yıllarda zor günlerden geçmektedir. Bir yandan Cumhuriyet kazanımları birer birer yıpratılmakta ve yok edilmeye çalışılmakta, bir yandan da bölge barışının sağlanması her geçen gün daha zor bir hale gelmektedir. Bütün bu sorunların üstesinden gelmenin tek yolu, şehitlerimiz ve gazilerimizin kanları, canları pahasına bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk Milleti’ne gösterdiği yoldan ayrılmasına engel olmaktır. Cumhuriyet çocukları olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının her biri O’nun öğretilerine sahip çıkmalı, ilke ve inkılaplarının ödül verilmeden uygulanması konusunda titiz olmalıdır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıldönümünde, O’nun bedenen milletinin yanında olmasa da, kurduğu ülke Türkiye Cumhuriyeti vasıtasıyla, ruhen ve fikirleriyle sonsuza kadar Türk Milleti’yle birlikte olacağına inancımı bir kez daha paylaşmak istiyorum.”