Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ı ziyaret etti. Başkanlar yaptıkları görüşmede ‘Uyumlu çalışmayla Adana kazanacak’ mesajını verdi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Başkan Çelikcan’ı ziyaretinde yaptığı konuşmasında yeni bir dönemin açıldığını kaydetti. “Hattı müdafaa yok, sathı müdafaa var” diyen Karalar, şöyle devam etti:

“Satıh bütün Türkiye ve bizim için Adana. Gerçekten Adana açısından çok sevindirici bir durum. Çok uyumlu bir çalışma var. Siyasal parti ayrımı yapılmaksızın Adana’nın önünü açacak çok güzel bir dönem başladı. Sayın Bakanımız geliyor bizi topluyor o da büyük bir şans. Bakanımızın olması, özellikle Kültür Bakanı olması tarihi dokuların gün ışığına çıkartılması açısından mutluluk verici. Tablo iyi bir tablo. Bu Adana’nın gerçekten makus talihini kıracak bir tablo. Bu dönemde Adana’nın gerilemesi duracak ve tekrar Adana eski günlerine doğru ilerlemeye başlayacaktır. O yüzden de mutluluğumu ifade etmek istiyorum.”

Başkan Mahmut Çelikcan ise Adana’daki olumlu havanın herkese katkı sağladığını söyledi. Yaşanan sıkıntıların her zaman Adana’ya zarar verdiğini savunan Çelikcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Olumlu bir hava var, bu bir sinerji oluşturuyor. Bunu Sayın Bakanımızın önderliğinde devam ettireceğiz inşallah. Bizleri bir araya getirecek daha geniş katılımlı toplantılarla. Bu da Adana’ya moral verecek. Aslında Adana’nın morale ihtiyacı var. Yoksa Adana’nın potansiyeli çevre illerin hepsinden daha önde, hem insan potansiyeli, hem sermaye potansiyeli, hem sanayi potansiyeli ama moral açısından biz gerideyiz. İnşallah o moralde bu oluşumla yakalanır. Biraz önce sayın başkanımıza söyledim. Sayın Başkanımız Yüreğirli Seyhan’ın başkanı, ben Seyhanlıyım Yüreğir’in başkanıyım. Bu açıdan da güzel bir olay inşallah bu dönem Zeydan Bey’in çok güzel projelere imza atacağına inanıyorum. Seyhan Türkiye’nin önemli büyük ilçelerinden bir tanesi. Birçok ilimizden çok daha fazla nüfusa sahip potansiyele sahip. Yüreğir’de öyle ama Yüreğir’de Adana’nın ikinci, Seyhan’dan sonra önemli bir ilçesi. Yüreğirle Seyhan’ın da etkileşimi var çünkü bizim birçok insanımız burada oturuyor Seyhan’da çalışıyor. Seyhan’da ve Çukurova’da oturan iş adamlarının birçoğu da keresteciler sitesi mobilyacılar sitesi gibi iş yerlerimizin sahipleri. Onlarla da çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah bu sinerjinin Seyhan’a, Yüreğir’e, Adana’ya katkısı olur Büyükşehirle beraber. Ben sayın başkanımızı da tekrar tebrik ediyorum hayırlı, başarılı çalışmalar diliyorum.”

Görüşme sonrasında Başkan Çelikcan, Zeydan Başkan’a Yüreğir Kültür Evleri’nde yapılan bir tablo hediye etti.