Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın protokolü ile ortaklaşa yürüttüğü “Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu" projeleri kapsamında beyaz bayrak almaya 55 okul, Beslenme Dostu Projesi’nde ise 20 okul ödül aldı.

İki projenin ödüllerinin bir arada verildiği törene, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil, İl Milli Eğitim Müdürlüğü müdür yardımcıları ve şube müdürleri, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Hakkı Ege, ilçe milli eğitim müdürleri, ödül ve plaket almaya hak kazanmış okul müdürleri ve yardımcıları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Oflaz, projelerin amaçları hakkında kısa bir bilgi verdi. Hemen ardından ödül almaya hak kazanan okulların slayt gösterileri sunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise, meselelerin küçük şeylerde saklı olduğunun altını çizerek, "Eğer topluma eğitimi biz veriyorsak, önemli şeyleri ve büyük sorunları yok etmenin en güzel yolu, kendimizden ve küçük şeylerden başlamaktır" diye konuştu.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil ise hayatta basit gördüğümüz gribin bile büyük sıkıntı ve acılara yol açtığını herkesin çok iyi bildiğini söyledi. Acil, “Halbuki sadece el yıkamayla bunun üstesinden gelebiliriz. İnsanlarımızın sağlığı bizim için çok önemli. Çocuklarımız için yeni çalışmalarımız yolda. Madde ve bağımlılıklara karşı yeni eylem planları hazırlıyoruz. Bu anlamda kurumlarla iş birliği yapmaya her zaman hazır olduklarını söyledi” dedi.

Tören protokol üyeleri tarafından belge, plaket ve beyaz bayrak dağıtımı ile son buldu.