Adana Dişhekimleri Odası ile Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu, Adana Diş Hekimleri Odası’nın Kurucu Başkanı merhum Asım Savaş’ın ölümünün ikinci yılı anısına “Bir Adana Delikanlısı: Asım Savaş” sergisi düzenledi.

Düşündüğünü söyleyen, kent için dik duran kişiler için oluşturulan ”Adana Delikanlısı” unvanı ilk olarak Adana Diş Hekimleri Odası Kurucu Başkanı Merhum Asım Savaş’a verildi. Prof. Dr. Ünal Zorludemir, Levent Bayramoğlu ve Nazan Gökkaya’nın projesini üslendiği, Dt. Asım Savaş’ın mücadeleci kişiliği, hayatı ve diş hekimliği tarihini anlatan bir de kitap hazırlandı.

Serginin açılışında Merhum Dt. Asım Savaş hakkında birer konuşma yapan Dr. Haluk Uygur, Prof. Dr. Ünal Zorludemir, Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman ve Merhum Dt. Asım Savaş’ın kızı Merve Savaş katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

"DT. ASIM SAVAŞ HER ÖDÜLÜ HAK EDİYOR"

’Adana Delikanlısı’ heykelinin Dt. Asım Savaş’ın eşi Nilgün Savaş’a verilmesinin ardından Dt. Asım Savaş ile çok uzun zaman birliktelik geçirdiğini söyleyen Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman, “Asım ağabeyle her hafta ailece bir araya gelirdik. Asım Ağabeyle çok anım var. Eşi Nilgün yenge bize ablalık yaptı. Öncelikle Altınoran Düşünce ve Sanat Platformuna teşekkür etmek istiyorum. Asım Ağabeyi çok güzel ifade ettiler. Adana’da bir eksikliği giderdiniz. Mesleki açıdan babam sayılan Asım Savaş için, Adana’ya emek veren bu insan için yapılanlar ileride Adana için hizmet eden kişiler içinde bir hareket vesilesi olacaktır. Dt. Asım Savaş her ödülü hak ediyor. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ve Adana’da Diş Hekimleri Odasının kurulmasını ve kurumsallaşmasında büyük emeği olan Asım Ağabey Adana’da 24 yıl odamızın başkanlığını başarıyla yürüttü. Türkiye’de başka örneği yoktur. Her insanın hayatı boyunca göçüp, gittikten sonra bile unutamayacağı insanlar vardır. İşte Asım Savaş onlardan biriydi. Verdiği sözü eksiksiz tutan, lafı ağzında çevirmeden düşündüğünü hemen söyleyen gerçek bir Adana delikanlısıydı. İyi bir aile reisi, ideal bir eş ve çocuklarına özverili bir babaydı. Hastalığının ciddi olduğunu bildiği halde insanlar üzülmesin diye etrafına yansıtmamaya özen gösterdi. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Merhum Dt. Asım Savaş’ın eşi ve çocukları, Adana Dişhekimleri Odası yönetimi, dişhekimleri, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Çü Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu, Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen ve Genel Sekreter Ekrem Aslan, hekimler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile sanatseverlerin katıldığı Bir Adana Delikanlısı sergisi 12 Aralık 2014 Cuma gününe kadar açık kalacak.