Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) eski Başkanı Kurtar Çakın’ın ’Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40. Yılında 40 Fotoğraf’ adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Adana Çimento Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, 6.Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Saim Bağcı, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen İnanıroğlu, KKTC Fahri Konsolosu Ali Tıltay, Kıbrıs Barış Harekatı’nda Beşparmak Dağları’na atlayan ilk paraşütçü birliğinde yer alan aynı zamanda Adana Muharip Gaziler Derneği Başkanı Tamer Uman ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışa katılan ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda yeralan bazı gaziler, fotoğrafları inceleyerek hem o döneme ait anılarını canlandırdılar hem de fotoğraflarda kendilerini ve arkadaşlarını aradılar.

Açılışta konuşan Kurtar Çakın, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yapıldığı döneme değinerek, "Bu sergi benim için büyük bir önem taşıyor. O zamanları, yaşadıklarımızı unutmak elimde değil. Arkadaşlarımla birlikte büyük bir çalışma yaptık. O zamanlarda çektiğim 40 fotoğrafı bugün burada sergilemek benim için çok gurur verici. Kıbrıs, türkler açısından çok önemli bir ülke. O zamanlardaki olaylar şu an olsa gözümüzü kırpmadan gideriz. Kıbrıs gazilerimizi saygıyla ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve harekatın başlamasının kod adı olarak tarihe geçen ’Ayşegül Tatilde’ cümlesine atıfta bulunarak, "Kıbrıs- Türk ilişkileri, kardeşliği inşallah her zaman devam eder. Böyle bir sergide ’Ayşegül Tatilde’ yani rahmetli Bülent Ecevit’i anmamak olmaz. Merhum Bülent Ecevit ve Kıbrıs gazi ve şehitlerini rahmetle anıyorum" diye konuştu.

Kurtar Çakın’ın, 40 yıl önce gazeteci olarak izlediği Kıbrıs Barış Harekatı sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, 19 Aralık’a kadar açık kalacak.