Türkiye gümrük müşavirliği mesleğinin önde gelen isimlerinden Türkan Cerrahoğlu, Adana Ticaret Odası’nda ‘Gümrük Mevzuatı’nı anlattı.

Gümrük müşavirleri, dış ticaret uzmanları, muhasebeci ve mali müşavirlerin katıldığı seminer 2 gün sürdü. Yardımcısı Münevver Demiral ile birlikte sektörün daha ileri noktalara ulaşması için çaba harcayan Türkan Cerrahoğlu, 50 yıllık mesleki birikimlerini de paylaştı.

Gümrük Mevzuatı’nda yer alan ‘Armonize Sistem, Nomanklatürün Yapısı’na ilişkin bölüm, fasıl ve tarife pozisyonu ile ilgili geniş bilgi sunan Türkan Cerrahoğlu, Avrupa Birliği normlarına uygun olarak gerçekleştirilmesi gereken ithalat ve ihracat ürünlerinin çeşitleriyle ilgili bilgiler verdi.

Gümrük Tarife Cetveli’nin kolay hazırlanma yöntemlerini detaylarıyla dile getiren Cerrahoğlu, seminerde ‘Gümrük Vergisi Uygulaması’, ‘Gümrük Mevzuatındaki Temel Kavramlar ve Tanımlar’, ‘Serbest Dolaşımda Bulunan ve Bulunmayan Eşya Tanımları’, ‘İthalat ve İhracat Vergileri’ ve ‘Eşyaların Gümrük İdaresine Sunulması’na kadar birçok konuda bilgi paylaştı.

Toplantıya katılanların akıllarında kalan sorulara yanıt aradığı seminer sonunda katılım sertifikası verildi.