Adana’da CHP ve bir çok sivil toplum kuruluşu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı alternatif törenle kutladı.

Gündüz saatlerinde düzenlenen resmi törenin ardından ayrı bir kutlama gerçekleştiren CHP Adana İl Teşkilatı ve sivil toplum kuruluşları il olarak merkez Seyhan ilçesinde bulunan Atatürk parkında bir araya geldi. Katılımın yoğun olduğu törende merkez Seyhan ve Çukurova ilçe başkanları, Karaman’da meydana gelen kaza sonucu 18 kişinin yer altında mahsur kalmasından dolayı kafalarına baret takarak konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Çukurova İlçe Başkanı Soner Çetin konuşmasına ‘Benim iki büyük eserim var, biri CHP diğeri Türkiye Cumhuriyeti diyen Mustafa Kemal’in çocukları’ diye başladı. Çetin, “Üzülerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın bütün etkinliklerini iptal etmek zorunda kaldık. 18 kardeşimiz hala göçük altında o sebeple Çukurova ve Seyhan belediyelerinin konserlerini iptal ettik” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, “Biz bir büyük cumhuriyet ailesiyiz. İnşallah 18 kardeşimiz de sağ sağlım kurtulur” diyerek katılımcıların dualarını eksik etmemelerini istedi.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık grup daha sonra ellerinde pankartlar ile slogan atarak Ziyapaşa Bulvarı üzerinden Uğur Mumcu Meydanına yürüdü.

Uğur Mumcu Meydanı’na kurulan sahneye çıkan ilçe başkanları Karalar ve Çetin protokol üyeleri ile birlikte halkı selamlayarak cumhuriyetin 91. yılını kutladı.