Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Koordinatörlüğünde yürütülen ve Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen “Aday Mesleki Eğitim Mezunlarının İstihdamı için Kaynak e-Portfolyo Sistemi” Projesinin 3.Uluslararası toplantısı Portekiz’ de yapıldı.

Yükseköğrenime devam eden ve mezun olan öğrencilerin istihdamının amaçlandığı projenin Portekiz ortağı APLOADev sahipliğinde düzenlenen toplantı, Türkiye’den Çukurova Üniversitesi, Polonya’dan Aviva Poland, Portekiz’den APLOAD ve İspanya’dan Sea-Teach’in temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Proje 3.toplantısı Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Çetin İlin ve ev sahibi kurum APLOAD Müdürü Jose Bronze’nin açılış konuşmaları ile başladı.

Proje Web sayfası ve e-Portfolyo Platformunun proje ortağı ülkelerin dillerinde ve İngilizce olarak oluşturulacağını anlatan Çetin İlin, proje sonuçlarının sadece istihdama yönelik (show-case) olmadığını aynı zamanda da learningportfolio olarak düzenleneceğini, kişisel, sosyal ve metodolojik yeteneklere yönelik olacağını ve “e-Portfolyo” Projesinin hem ulusal hem de Avrupa düzeyinde bireysel ve öğrenme merkezli bir öğrenme yaklaşımı geliştirmeye yönelik olacağını söyledi.

Proje Koordinatörü Çetin İlin, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı - Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Yenilik Transferi Projesi “e-portfolyo” sonucunda hazırlanacak platformun yükseköğrenime devam eden ve mezun olan öğrencilere ulaşmayı amaçladıklarını belirterek, projenin aynı zamanda mesleki eğitim çatısı içerisinde bulunan öğretim elemanları, eğiticiler, idareciler, program planlayıcıları, şirket idarecileri ve danışmanları, iş başvurusunda şirket içi oryantasyonu sağlayan eğitim danışmanı ve uygulayıcıları, iş yerindeki gençleri denetleyip yöneten diğer tüm personeli de kapsadığını vurguladı.

Mayıs 2014 tarihinde İspanya’da yapılan toplantıdan bugüne kadar gerçekleşen proje çalışmaları, gelişmeleri ve diğer proje ortağı ülkelerin temsilcilerinin konuşmaları ile devam etti. Projeye ait web sayfası düzenlemeleri (e-portfolioproject.eu), e-portfolyo çalışmalarının yayımlandığı site (e-portfolioproject.net) ortak ülkelerde mevcut e-portfolyo sistemlerinin gözden geçirilmesi, oluşturulan ülke raporlarının sunumu, uygulanan anketler sonucunda elde edilen verilerle ihtiyaç analizlerinin sunumlarının yapıldığı toplantı, projeye ait taslak platform çalışmaları ve tartışmaları ile tamamlandı.

Taslak platformun üzerinde bilgi alışverişinde bulunularak bir sonraki uluslararası toplantının Mart2015’te Proje ortağı Szamalk tarafından Macaristan’ın Budapeşte şehrinde düzenlenmesi kararlaştırıldı.