Çeşitli değişim programları kapsamında 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Çukurova Üniversitesi’ne (ÇÜ) gelen yabancı uyruklu öğrenciler için Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından oryantasyon düzenlendi.

ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’ndaki programa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Azmi Yalçın ile Uluslararası Öğrenci Ofisi Başkanı Prof. Dr. Alhan Sarıyev, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Faruk Yıldırım, Uluslararası Öğrenci Ofisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rana Yıldırım, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Hilmi Çağlar ile öğrenciler katıldı.

Oryantasyonun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Alhan Sarıyev, Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi’nin kurumsallaşma çalışmasının bittiğini ve 2014-2015 eğitim öğretim dönemine hazır olduklarını belirtti. Bugüne kadar yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Sarıyev, web sitelerindeki bilgilerin Türkçe ve İngilizce olarak güncellendiğini duyurdu.

Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi’nin temel görevinin, üniversitede eğitim alan uluslararası öğrencilerin başarılı ve sorunsuz bir öğrenim dönemi geçirmeleri için gerekli altyapıyı hazırlamak olduğunu ifade eden Prof. Dr Alhan Sarıyev, “Bu amacı gerçekleştirmek için kayıt döneminden mezuniyete kadar öğrencilerin ihtiyaç duydukları tüm bilgilerin teminini, hem üniversite hem de hükümet ile ilgili bürokratik işlemler için rehberlik hizmeti verilmesini ve üniversite hayatına uyumun sağlanması için çeşitli sosyal faaliyetlerin organizasyonunu sağlamak ofisimizin başlıca görevleri arasında” dedi.

“KENDİNİZİ EVİNİZDE GİBİ HİSSEDİN”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ise yaptığı konuşmada, oryantasyon kelimesini hayatında ilk defa 1973 yılında görevli olarak gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde bir üniversitede duyduğunu belirterek, “O yıllarda bu kelime bana sıcak bir karşılama anlamına geldiği için ‘kendinizi evinizde gibi hissedin” sözünü çağrıştırmıştı. 41 yıl önce duyduğum bu hisle ben de siz sevgili öğrencilerimize kendinizi evinizde gibi hissedin demek istiyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi Kolombiya uyruklu Camilio Antres Jimenez Manttilla ile Kimya Bölümü 1. sınıf öğrencisi Ugandalı Peter Matovu tarafından hazırlanılıp sunulan “Çukurova Üniversitesi’nde Yaşam” konulu video gösterimi büyük beğeni topladı.

ÇÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rana Yıldırım da, 2014-2015 eğitim öğretim yılında Çukurova Üniversitesi’ni tercih eden yabancı uyruklu 356 öğrenciye, Türkiye, Adana’yı ve Üniversite kampüsünü tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Çukurova Üniversitesi’nde 76 farklı ülkeden öğrencilerin eğitim gördüğünü ifade eden Doç. Dr. Yıldırım, ön lisan, lisans, lisans üstü, Erasmus ve Mevlana öğrencileri dahil olmak üzere 1046 öğrenciyi ağırladıklarını söyledi.

Oryantasyonun son bölümünde ise Göç İdaresi İl Genel Müdürlüğü İl Göç Uzman Yardımcısı Dilek Köse tarafından, değişim programlarının çalışmalarının anlatıldığı bir sunum yapıldı.

Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından düzenlenen oryantasyon, Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesinde düzenlenen kaynaşma yemeğiyle sona erdi.