Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD), üyesi olduğu, Türkiye’nin ekonomi tabanlı en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu’nun (TÜGİK) düzenlediği İş Zirvesi’ne de damgasını vurdu.

Antalya Belek’teki Titanic Deluxe Hotel’de 2 gün süren TÜGİK İş Zirvesi, iş dünyasının önde gelen isimlerini buluşturdu. TÜGİK’in geçmiş ve gelecek dönem çalışmalarının yanı sıra ülke ekonomisine yönelik beklentilerin de ele alındığı zirvede 2015 beklentileri de ele alındı.

Zirvenin ilk gününde Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Gökhan Turan’ın moderatörlüğünde “Girişimcilikte Fark Yaratanlar” başlıklı oturum yapıldı.

İkinci günde ise Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen, “Türkiye’de ve dünyada eko-politik gündem ve 2015 yılına yönelik beklentiler” konulu oturumda, Dr. Can Fuat Gürlesel, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ve Ali Saydam’ın katılımıyla cari açık dahil olmak üzere ekonomiye yönelik konular geniş yelpazede değerlendirildi.

Çukurova GİAD, geniş katılımla yer aldığı zirveye damgasını vuran dernek oldu. Diğer katılımcıların ve konuşmacıların, 19 Ocak 2015’te yapılacak 4. Çukurova Zirvesi ile ilgili sorular sorarak, detay istediler, derneğin faaliyetlerinden övgüyle söz ettiler.

TÜGİK Başkan Yardımcısı ve Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyan TÜGİK İş Zirvesi’nde konuşulan konuların ülke ekonomisinin gelişimine de katkı sunacağını söyledi. TÜGİK’e üye diğer derneklerin üyelerinin Çukurova Zirvesi ile ilgili bilgiler istemesinin Adana’da yapılanların oluşturduğu etkiyi gösterdiğini vurgulayan Sakarya, şunları kaydetti:

“TÜGİK İş Zirvesi’nin ardından İstanbul’da Adana Rekabet Araştırması Raporu’nu açıkladık. Şimdi 19 Ocak 2015 tarihinde yapacağımız 4. Çukurova Zirvesi’ne daha fazla yoğunlaştık. Her zaman söylediğimiz ve istediğimiz şey Adana’nın dünya kenti olmasıdır. Çukurova GİAD olarak Adana’ya katkı koymak için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızdan biri olan Çukurova Zirvesi toplantılarımızın ilkini 2012’de Nouriel Roubini’nin, ikincisi 2013’te Gerhard Schröder’in, üçüncüsü 2014’te ünlü belediye başkanları Ken Livingstone ve David Miller’in katılımlarıyla gerçekleştirmiştik. Her biri büyük yankı uyandıran, gözlerin Adana’ya çevrilmesini sağlayan bu toplantılarımızın 4.’sü 19 Ocak 2015 tarihinde, ABD eski Başkanı Bill Clinton’un Ekonomi Başdanışmanı Nobel ödüllü ünlü ekonomist Joseph Stiglitz’in katılımıyla yapılacak. Çukurova GİAD’ın Adana dışında konuşulması, yaptıklarımızdan övgü ile söz edilmesi, bizleri mutlu etti. Kentimiz için çalışmaları sürdüreceğiz.”