Çukurovalı iş insanları, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 10. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi’nde Türkiye’nin ekonomi kurmaylarıyla bir araya geldi.

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, ÇUKUROVA SİFED Başkanvekili ve Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mehmet Deniz ile ÇUKUROVA SİFED, ADSİAD, MESİAD, Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) ve Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Sabancı Center Konferans Salonu’ndaki iki günlük zirve boyunca TÜRKONFED’in Adanalı Başkanı Süleyman Onatça’yı yalnız bırakmadı.

Süleyman Onatça’nın Adana başta olmak üzere Çukurova Bölgesi ve Türk ekonomisi için büyük bir şans olduğunu belirten ÇUKUROVA SİFED Başkanı Süleyman Sönmez, TÜRKONFED 10. Yıl Zirvesi’nin önemli kazanımlarla gerçekleştiğini vurguladı.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a Çukurova ile ilgili bilgiler sunan, Türkiye’nin yeni ekonomik atılımlara Çukurova Bölgesi’yle başlaması gerektiğini anlatan Süleyman Sönmez, her seçim sürecinde ekonominin durağanlaştığına işaret ederek, “Yatırımcılar seçimler nedeniyle planlamalarını seçim sonrasına bırakıyor. Bu sorunun önüne geçilmesi gerekiyor. Çukurovalı iş insanları olarak hazır altyapımızla yatırımcı bekliyoruz. Tıkanan Marmara Bölgesi’nin alternatifi Çukurova’dır” dedi.

İki günlük zirve boyunca konuklara şalgam ve cezerye ikram eden Süleyman Sönmez ve Çukurovalı iş insanları, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Haluk Dinçer, TÜSİAD önceki dönem başkanları Muharrem Yılmaz, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner’in yanı sıra TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu, TÜRKONFED Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Celal Beysel, TÜRKONFED Kurucu Başkanı Enis Özsaruhan ve TÜRKONFED eski Başkanı Erdem Çenesiz’le de görüş alışverişinde bulundu.