Çukurova Belediyesi’nde, ilçenin güzel, hoş ve daha estetik görünmesine dönük çalışmalar yapmak üzere Mimari Estetik Komisyonu kuruluyor.

Başkan Soner Çetin’in teklifini gündemine alan Çukurova Belediye Meclisi, Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği gereğince alanında uzman beş kişiden Mimari Estetik Komisyonu kurması için Başkan Soner Çetin’e yetki verdi. Başkan Çetin, “Uzmanların proje ve görüşlerini dikkate alarak, halkı da dinleyerek, gereğinde Büyükşehir ile de işbirliği yaparak Çukurova’yı güzelleştirmek istiyoruz. Elektrik direklerine özel tasarımlı saksılar ve içine çiçekler koyalım, beton görünmesin, Uğur Mumcu Caddesi’nde de ‘güzel balkon yarışması’ yapalım" dedi.

Dünya Şehircilik Günü’ne vurgu yaparak söz alan MHP’li üye Tarık Kılıçarslan, Paris, Viyana, Cannes, Hollywood, Prag, Monte Carlo ve Las Vegas gibi kentlerin farklı özellikleriyle öne çıktığını belirterek, “Paris’e her yıl 20 milyon turistin gitmesi boşuna değil” dedi.

CHP’li üyelerden Burhanettin Bulut, “Bir kent meydansız düşünülemez” görüşünü dile getirirken Vahap Çolak, ‘şehir hakkı’ ve ‘barınma hakkı’ üzerinde durdu, Hüseyin Kılınç ise aşırı kentleşme olgusuna dikkat çekerek “Tarım çöküyor” dedi.