Çukurova Üstün Zekalılar Derneği (ÇÜZDER) Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette ÇÜZDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Acar ve Başkan Yardımcısı Berna Ünsal, Akpınar’a derneğin amacını ve hedeflerini anlatırken, ‘Zeka ve akıl oyunları eğitimi’ projeleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Acar, Adana’da ve çevre illerde çok sayıda üstün zekalı öğrenci olmasına rağmen bunların belirlenmemesinde Milli Eğitim desteğinin şart olması gerektiğini vurguladı. Çukurova Üniversitesi ile Bilim Teknoloji Üniversitesinde öğretmen adaylarına eğitim verdiklerini hatırlatan Acar, “Bu eğitimler çocuklarımızın büyük yararına olacaktır” dedi.

ÇÜZDER Başkan Yardımcısı zeka oyunları eğitmeni Berna Ünsal’da her çocuğun çeşitli zeka geliştirici oyunları oynaması gerektiğini belirterek, “Bu oyunlarla zeka gelişimi arttırılıp üstün zekalı çocuklarımızı keşfediyoruz” dedi.

Ziyaretten oldukça memnun kaldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ÇÜZDER Başkan Acar ve Yardımcısı Ünsal’a teşekkür etti. Akpınar, “Keşfedilemeyen üstün zekalı çocuklarımız sizler, öğretmen ve velilerimizin işbirliğiyle keşfedebiliriz” dedi.