CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, geçmiş dönem Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’ün, imar müdürlüğü eliyle kurduğu “saadet zinciri” iddialarına cevap vermek yerine, demagoji yapmayı tercih ettiğini söyledi.

Demirçalı, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden Seyhan’da 10 yıl belediye başkanlığı yapmış birinin verdiği yanıtları hayretle okuduğunu ifade ederek, ”Bırakınız belediye başkanlığı öncesindeki akademisyenlik sürecini, 10 yıllık belediye başkanlığı bile Sayın Azim Öztürk’ü eğitmeye yetmemiş. Yazık ki asıl üzüntüm Seyhan gibi bir belediyeyi Azim Öztürk gibi birisinin 10 yıl yönetmiş olmasıdır“ dedi.

CHP Adana Milletveli Ali Demirçalı, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Azim Öztürk’e en kestirmeden şunu sormak isterim? Kendisinin ve birinci derece yakınlarının belediye başkanı olmadan önce mal varlığı neydi, şimdi ne oldu, bunu çarpıtmadan açıklayabilir ise zaten halkımız süreci çok kolay yorumlayacaktır. AKP iktidarı ve onun zihniyetinin genel fütursuzluğu ve pişkinliği Sayın Azim Öztürk’’e de aynen yansımıştır. Sayın Azim Öztürk benim müteahhitlik dönemimi, özleyip, özlemediğimi bırak da, sen asıl döneminle ilgili iddialarıma cevap ver, ben Adana’nın vekili olmaktan ve TBMM’de Adana’yı temsil etmekten onur duymaktayım. Sayın Azim Öztürk, sorumluluk döneminizde verilmiş 3 adet inşaat ruhsatı sahte düzenleme nedeniyle yeni dönem de iptal edilmiştir. Ne diyorsunuz? Verdiğiniz inşaat ruhsatlarının onur belgeniz olduğunu söylüyorsunuz, bunlarda sizin onur belgeniz mi? Başkanlık döneminizde hava uçuş güvenliği nedeniyle kat sınırlaması olan bölgede, fazla kat izni vererek çok sayıda inşaat ruhsatı düzenlediniz ve neden bunlar hep aynı mimarlık bürosundan geldi. Bu ayrıcalıklı imar durumuyla kimler rant elde etti. Bu imar durumları ile birkaç kişi rant elde eder iken, bugün pek çok müteahhidin inşaatı durdurulmuş ve iskan verilmeyerek mağdur edilmişlerdir. Ne diyorsunuz?

Başkanlığınız döneminde bir mimarlık bürosu son 2,5 yılda bir Kozan nüfusunu iskan edecek kadar yapıyı kapsayan inşaat ruhsatlarını, tek bir mimarlık bürosunun alması ve diğer bütün mimarlık bürolarının bu süreçte yok denecek düzeyde inşaat ruhsatı almaları tesadüf müdür. Ne diyorsunuz?

İmara kapalı alanlarda ayrıcalıklı imar durumu vererek bazı müteahhitlere haksız rekabet sağlamanız ve tüm bu alanlardaki ruhsatlarında yine aynı mimarlık bürosu eliyle ruhsatlandırılması konusuna ne diyorsunuz?"

Azim Öztürk dönemindeki birilerine sağlanan ayrıcalıklı imar rantları hakkındaki iddiaların saymakla bitmeyeceğini ifade eden Demirçalı, "Yatırım getiriyorum diye, inşaatın önünü açıyorum bahanesi ile, kentin topraklarının yağmaya açılması birilerine ayrıcalıklı imar rantları sağlanması asla affedilemez, bir de bunu savunmak cehaletten başka bir şey değildir. Ancak şunu bilmelisiniz ki bir gün bu kente belediye başkanlığınız döneminizde verdiğiniz zararlar için hukuk karşısında hesap vermek zorunda kalacaksınız, bunu unutmayın derim.”