Diyanet Sen Adana Şubesi tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen halı saha futbol turnuvası başladı.

Diyanet Sen Adana Şubesi tarafından geleneksel olarak organize edilen 2. Halı Saha Futbol Turnuvası bu sene isim değiştirerek 15 Temmuz Şehitleri Halı Saha Futbol Turnuvası adı altında düzenlendi.

Turnuvanın başlaması dolayısıyla düzenlenen törene Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Ferudun Sarı, Memur Sen Adana Temsilcisi Mehmet Sezer, Diyanet Sen Adana Şube Başkanı Veysel Akkoç, yönetim kurulu üyeleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Turnuvada İl Müftülüğü, Aladağ, Ceyhan, Çukurova İmamoğlu, Karataş, Karaisalı, Kozan, Sarıçam, Seyhan, Yüreğir ve Yumurtalık olmak üzere 12 takım ter dökecek.

Diyanet Sen Adana Şube Başkanı Veysel Akkoç, “Geleneksel olarak Halı Saha Futbol Turnuvası adı altında yaptığımız bu etkinliği bu sene 15 Temmuz’u bir spor müsabakasıyla hatırlamak, gündemde tutmak, özellikle bu mücadelede şehit düşen ve gazi olan vatandaşlarımızın anılarını yaşatmak için diyanet mensubu ve çalışanları olarak buradayız. Üyelerimizden oluşturduğumuz 12 takım lig usulü yapacakları maçlar sonucunda şampiyon olacak takım belirlenecek. Dereceye giren takımların kupalarıyla birlikte hediyeleri Mayıs ayının son haftası geleneksel piknik şölenimizde verilecek. Dostluk içinde yapılacak maçlara tüm Adanalı kardeşlerimizi davet ediyoruz. Turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

2016 yılında 12 takımın katıldığı turnuvanın şampiyonu Sarıçam’ı 8-5 yenen Aladağ olmuştu.