Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığı’nın, Kızılay’a kan bağışını arttırmaya yönelik sürdürdüğü çağrılara toplumun her kesiminden yanıt geliyor. Adana’da vatandaşların yanı sıra, resmi ya da özel birçok kurum ve kuruluşların toplu halde kan bağışında bulundukları Kızılay’a bir bağış da doktorlardan geldi.

Adana ‘da görev yapan bir grup doktor, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’yı ziyaret etti ve ardından kan bağışında bulundu. Sağlık sektörünün içinde bulunmaları nedeniyle kan bağışın önemini herkesten çok daha iyi bilen doktorlar adına konuşan Dr. Murat Öncel, “Kan bağışının şifa bekleyen insanlar için önemini çok iyi biliyoruz. Biz de bağışta bulunup, insanların şifa ihtiyacına bu kez de kan vererek katkıda bulunmaya çalıştık“ diyerek, 18-65 yaş arası sağlıklı herkesi kan bağışında bulunmaya çağırdı.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da, tıp doktorlarının gösterdiği duyarlılığa teşekkür etti. Saygılı, “Her zaman bilgileri ve müdahaleleriyle insanlarımızı sağlıklarına kavuşturan bu kutsal mesleğin temsilcileri bu kez de bizzat kan vererek toplumsal farkındalığa katkıda bulunup, örnek oldular” dedi.